Ieri, 26 mai 2011, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), a avut loc ceremonia de semnare a protocolului de colaborare cu Consiliul de mediere.

La ceremonie au participat din partea CSM dl.Judecator Horatiu Dumbrava – Presedinte CSM, dl. Procuror George Balan – Vicepresedinte CSM si dl. Judecator Adrian Neacsu, membru CSM.

Din partea Consiliului de mediere au participat dna Anca Elisabeta Ciuca – Presedinte CM, dna Katalin Barbara Kibedi – vicepresedinte CM, dl. Zeno Sustac – membru CM si coordonator al Comisiei de promovare a medierii si dna Mariana Zainia  – membru CM si membru al Comisiei Permanente a CM.

Efortul comun al partilor semnatare este recunoscut ca fiind cel de imbunatatire a calitatii actului de justitiei, in primul rand prin degrevarea instantelor si, in acest fel se va raspunde si solicitarilor permanente ale Comisiei Europene de a furniza date statistice cu privire la utilizarea medierii, in conformitate cu Directiva CE/52/2008.

Cu acest prilej au fost analizate si alte posibile colaborari si actiuni comune care vizeaza utilizarea pe scara cat mai larga a medierii, in unele cazuri chiar ca si obligativitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.