Purtătorul de cuvânt al Departamentelor PSD, senatorul Olguţa Vasilescu, a criticat lipsa de reacţie a Guvernului, în special a ministrului de externe, Teodor Baconschi, în cazul deschiderii unei reprezentanţe a Ţinutului Secuiesc la Bruxelles.

S-a dovedit faptul că am avut dreptate atunci când am cerut demisia domnului Baconschi din fruntea MAE, pentru că vedem că este totalmente lipsit de orice reacţie la provocările care se referă la caracterul naţional unitar, independent şi indivizibil al statului român. După ce Ungaria şi-a făcut debutul la preşedinţia UE desfăşurând o hartă pe care Transilvania era îngropată în Ungaria Mare, iată că acum Laszlo Tokes împreună cu alţi doi europarlamentari din partea UDMR au anunţat că pe data de 31 mai vor deschide o reprezentanţă a Ţinutului Secuiesc la Bruxelles.

Senatorul PSD a afirmat că nu există nici un fel de regiune de dezvoltare, judeţ sau formă de organizare administrativ-teritorială cu denumirea de Ţinutul Secuiesc.
Ne punem întrebarea de ce Guvernul şi, în special, domnul Teodor Baconschi nu au nici un fel de reacţie. Observăm cu îngrijorare că astfel de provocări se înteţesc, din păcate, pe fondul unui Guvern foarte slab, care este deranjat atunci când îi supără pe cei de la UDMR şi foarte speriat că va pierde astfel majoritatea.

Olguţa Vasilescu a adăugat că pe invitaţiile trimise pentru deschiderea reprezentanţei Ţinutului Secuiesc la Bruxelles se află antetul grupului parlamentar al PPE, grup din care face parte şi PDL, partid care l-a susţinut pe Laszlo Tokes la vicepreşedinţia Parlamentului European.
Acesta poate să fie un lucru care demonstrează că această lipsă de reacţie a domnului Baconschi nu este întâmplătoare.

Sursa:pesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.