Manastirea Sfantul Ioan Rusul din localitatea Slobozia, Jud. Giurgiu, isi serbeaza hramul cel mare vineri, 27 mai 2011. Pe aceasta cale lansam o invitatie catre toti credinciosii care au dragoste pentru Sfantul Ioan Rusul, mare facator de minuni in zilele noastre, cat si pentru toti sfintii, sa vina in numar cat mai mare sa aduca laude lui Dumnezeu in aceasta zi de mare sarbatoare.

In primul an de la infiintare (2009), pe 27 mai, a avut loc Sfintirea Bisericii Manastirii Sf. Ioan Rusul de catre Preasfintia Sa Dr. Ambrozie, Episcopul Giurgiului, inconjurat de un sobor impresionant de preoti si de mii de credinciosi. In cel de-al doilea an de la infiintare (2010) am avut onoarea de a-i avea ca oaspeti ai Preasfintiei Sale Dr. Ambrozie, la Privegherea de Hram, pe Parintele Arhim. Timotei Aioanei, Exarh Cultural al Arhiepiscopiei Bucurestilor, si in ziua Hramului pe Parintele Arhim. Emilianos, Staretul Manastirii Sf. Dimitrie din Basarabov – Bulgaria.

Pentru ca frumoasa traditie trebuie continuata, anul acesta, avem bucuria sa va anuntam ca avem ca oaspeti de hram o delegatie de parinti greci de la Manastirea Sf. Teodora din Tesalonic care vor aduce spre inchinare si mangaierea credinciosilor trei Sfinte Odoare de mare pret: o particica din lemnul Sfintei Cruci, o particica din moastele Sf. Mare Mc. Dimitrie Izvoratorul de Mir si o particica din moastele Sfintei Ypomoni (Sfanta Rabdare in limba greaca).

Sfanta Cruce pe care s-a rastignit Mantuitorul nostru Iisus Hristos de bunavoie pentru mantuirea neamului omenesc, a fost si este lemnul cel binecuvantat si preaslavit care a adus Invierea. Crucea este pazitoarea crestinilor. “In acest semn vei invinge” a fost instiintat Imparatul Constantin cel Mare inainte de a birui pe Maxentiu si a incepe stralucita sa domnie. Lemnul Sfintei Cruci are acest dar de a invia sufletele precum odinioara cand Sfanta Elena a voit sa afle care este Crucea Domnului din cele trei gasite, a atins-o de un mort si acesta a inviat. Asa se arata puterea lui Dumnezeu.

Sfantul Mare Mucenic Dimitrie Izvoratorul de Mir este unul dintre cei mai iubiti Sfinti pe intreg cuprinsul tarilor ortodoxe de pretutindeni. In Biserica sa din Tesalonic (Grecia) aflata acum pe locul in care a suferit mucenicia, Sfantul Mare Mc. Dimitrie izvoraste necontenit mir din Sfintele Sale moaste, minunea aceasta facandu-se atat pentru a se arata slava din cer a mucenicului cat si pentru a se intari oamenii in credinta cea adevarata – slavita Ortodoxie.

Sfanta Ypomoni (numele sau talcuindu-se: Rabdare) a fost mama ultimului imparat al Bizantului, Constantin al-XI-lea Paleologul. Ea a trait ca imparateasa 35 de ani, mai apoi s-a calugarit, si a trait, ca monahie, inca 25 de ani. Sfanta Ypomoni (Rabdare) are doua zile de pomenire: pe 13 mai, cand a plecat la Domnul, si pe 29 mai cand a cazut Constantinopolul si fiul sau imparatul Constantin al-XI-lea Paleologul a murit.

Un fapt care merita mentionat este si acesta: din multa sa iubire si purtare de grija Sfanta Ypomoni s-a aratat in chip minunat, in Grecia, de mai multe ori in zilele noastre si a savarsit o serie de vindecari miraculoase. Ascultand rugaciunile pelerinilor romani iata ca Sfanta Ypomoni vine si in Romania, pentru a ne reaminti sa avem credinta tare, nadejde, dragoste si, nu in ultimul rand, rabdare, pentru a birui ispitele acestor vremi.

Va invitam asadar sa veniti la Hramul Manastirii Sfantul Ioan Rusul, vineri, 27 mai, unde veti avea ocazia sa va inchinati atat moastelor Sf. Ioan Rusul, cat si acestor trei Sfinte Odoare ale Ortodoxiei: Lemnul Sfintei Cruci, Sfantul Mare Mc. Dimitrie si Sfanta Ypomoni, care vor veni din Grecia special pentru acest eveniment.

Va asteptam cu drag!

Sursa: sfantulioanrusul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.