De vreo două zile mă obsedează o ştire difuzată pînă la limita enervării pe toate canalele de ştiri. Este vorba de ştirea care ne anunţă că muzica va fi interzisă la terase după ora 22. Au scris toţi despre ea, dar mă tem că nimeni n-a citit proiectul de lege, aşa cum a fost el depus laParlament de un senator PSD. Evident, am deschis eu proiectul de lege şi l-am citit. Ba, mai mult, am comparat textul propus cu legea aflată în vigoare din 1991.

Vă spun, iniţiativa e halucinantă. Şi nu neapărat prin amatorismul cu care e elaborată, ci prin multitudinea de noi fapte supuse interzicerii sub sancţiunea unor amenzi sau chiar a închisorii.

Hai să vă dau cîteva exemple. Ce ziceţi voi dacă ar fi considerată infracţiune (cu riscul închisorii, deci) deţinerea de bîte sau răngi în maşina proprie? Sau ce ziceţi de infracţiunea de a desena o pulă (în loc de semnătură) pe procesul verbal pe care ţi l-a întocmit un poliţist care te-a surprins că vorbeai la telefon în timpul ce conduceai maşina?

Ce ziceţi, de asemenea, de riscul unei amenzi care poate să fie chiar şi de 3000 de lei în cazul în care că faci sex oral cu iubita ta, noaptea, în parcarea din spatele blocului? Sau dacă bei o bere în Gara de Nord sau la cinema. Sau dacă fluieri după una mişto prin parc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.