Colegii de la Gândul au făcut o excelentă relatare a ceea ce a fost azi la Palatul Parlamentului – o repetiţie cu costume pentru Convenţia Naţională a PDL din 14-15 mai:Emil Boc şi-a strâns principalii susţinători ai moţiunii sale la Palatul Parlamentului. Într-o întâlnire cu uşile închise, dar cu sonorul dat suficient de tare încât vorbele sale să străbată până la presa care aştepta pe coridor, Boc şi-a expus condiţia sa de premier prin intermediul unui banc: „Se făcea că, în 2008, John se întoarce din America în satul său cu 10000 de dolari şi împarte fiecărui sătean câte 100 de dolari. În 2009 face acelaşi lucru. Dar în 2010 se întoarce cu 5000 de dolari şi dă fiecărui sătean câte 50 de dolari. Ion şi Gheorghe se duc la John şi îl întreabă de ce au primit mai puţini bani. John le spune: «Nu mai pot să vă dau cât v-am dat până acum pentru că fetele mele, Monica şi Marry sunt acum la facultate şi trebuie să le asigur cheltuielile». După ce au primit răspunsul, Ion îi spune lui Gheorghe: «Ăsta îşi ţine fetele la studii pe banii noştri»”.

Prins în atmosfera relaxată, vicepreşedintele Ioan Oltean a preluat iniţiativa premierului spunându-şi punctul de cedere: „Întotdeauna spunem bancuri cu John şi Marry. Niciodată cu Roberta şi Elena„. Continuând pe un ton serios, preşedintele PDL Bistriţa-Năsăud a dat startul unui lungul şir de laude aduse primului-ministru: „Emil Boc preşedinte este dorinţa mea şi cu siguranţă şi a dumneavoastră. A făcut o reformă care va rămâne în istorie dret cel mai bun lucru făcut de PDL„.

Într-un discurs de aproape o jumătate de oră, Emil Boc a făcut trimiteri repetate la banii pe care pedeliştii îi vor primi prin Ministerul Dezvoltării şi la sprijinul de care se bucură din partea deţinătoarei respectivului portofoliu, Elena Udrea. „Avem aici un ministru care a pus în practică un program pe care alţii nu au avut curaj să îl pornească în 20 de ani. Un program de 4 miliarde de euro cu care primarii vor moderniza această ţară”…. „Avem de depus până la sfârşitul anului proiecte pentru un miliard de euro„…..

În faţa celor câteva sute de reprezentanţi ai organizaţiei Sectorului 5, Boc nu a uitat să îl atace voalat şi pe contracandidatul său, actualul secretar general Vasile Blaga: „Unii din conducereea partidului au preferat să stea puţin mai în spate, să aibă costumul neşifonat, fără schije, pentru că se apropie congresul. Dar pentru a ne menţine la guvernare trebuie să luptăm direct cu adversarul care vrea să ne ia puterea„.

În rol de şefă de ceremonii, Elena Udrea a intervenit între speechuri pentru a critica jurnaliştii aflaţi în afara sălii care ar „crăpa de ciudă” că nu au „intrat” în sală: „Vom da declaraţii afară. Ceea ce spunem aici e doar între noi, doar pentru PDL”. „Ciuda” a fost însă şi termenul cu care şefa PDL Bucureşti şi-a descris starea de spirit în privinţa intenţiei de vot a populaţiei: „Murim de ciudă că în Bucureşti suntem în a doua parte a clasamentului, după PSD şi PNL„.

La finalul întâlnirii, Boc a declarat sec: „Voi câştiga următoarea competiţie internă pentru că am alături de mine o echipă de învingători, care s-au validat pe cântarul politic şi care au câştigat. În această echipă de învingători evident că îşi vor avea locul şi ceilalţi colegi din moţiunile depuse„. sursa:pesurse.ro

1 COMENTARIU

  1. ….Udrea a votat demisia Guvernului Oltean a spus c Boc e oricum sacrificat mai poate incasa Imagine Ciprian Sterian Mediafax Foto …………..Dou op iuni au stat in fa a conducerii PDL i a parlamentarilor.partidului de la Palatul Parlamentului demisia intregului.Cabinet i formarea unuia nou sau remanierea Executivului..A invins deta at a doua op iune sus inut de premierul Emil Boc i.de greii Blaga – Videanu – Berceanu ad ugand c a.fost o victorie lejer pentru Boc i ai s i i o infrangere pentru.pre edintele Traian B sescu cel care ar fi preferat o.restructurare a Guvernului i tocmai de aceea le-a transmis.oamenilor s i ca la edin s cear varianta maximal – demisia.intregului Cabinet – ca s ob in cat mai mult..Emil Boc a jucat ins inteligent aducand el primul in discu ie.posibilitatea demisiei intregului Cabinet i a depunerii mandatului.s u de prim-ministru. In cazul votului doar Sulfina Barbu i.Sever Voinescu i-au mai sus inut op iunea acestora ad ugandu-se.Raluca Turcan Zamfir Iorgu Vasile Gherasim i Elena Udrea .conform cotidianului citat..Voinescu a fost primul care a sus inut ideea E nevoie.de un guvern nou cu oamenii noi cu un program cu idei.inteligente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.