Vă spuneam zilele trecute despre cacelamaua alegerilor din PDL. Acum avem şi dovada… E un fel de a spune pentru că nuexistă un document în acest sens. Există însă o tradiţie, o cutumă a Convenţiilor naţionale ale partidului. Practic… candidaţii la şefie se întrunesc şi îşi împart din start nişte funcţii, urmând ca apoi, în funcţie de rezultatele de la urne să se împartă şi celălalte funcţii.

Aşa s-a întâmplat şi acum. Aud că la întâlnirea de la Palatul Victoria între Emil Boc şi Vasile Blaga s-a decis ca 40% dintre funcţii să fie luate de Echipa Boc şi 40% de Echipa Blaga – asta înseamnă că 2 prim-vicepreşedinţi vor fi ai lui Blaga şi doi ai lui Boc, în timp ce cel de-al treilea candidat, Toader Paleologu să primească o funcţie de vicepreşedinte ca şi premiu de consolare.

Tot ce am spus deja s-a făcut pentru prima zi a Convenţiei, urmând ca în funcţie de numărul de voturi obţinut de fiecare moţiune să se împartă şi restul de 20% Asta înseamnă că în noaptea de 14 spre 15 mai, boşii PDL se vor întruni şi vor pune pe hârtie numele care vor ocupa funcţiile negociate PLUS cine şi ce funcţii se vor atribui a II-a zi.

Ce înseamnă asta? O Convenţie super-controlată. Iată de ce am impresia că totul e o cacialma.

PS: Cu siguranţă sunt unii în PDL şi în afara lui care încă mai cred ca cele două tabere sunt la cuţite 🙂 Fals. La cuţite sunt doar unii din componenţii celor doua tabere. Vor fi şi nişte pierderi colaterale – poate vor fi câţiva aleşi care vor pleca…

sursa: http://www.pesurse.com/#/2011/5/5/80-din-funciile-din-pdl-sunt-deja-aranjate/

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.