Senatorul PSD Lia Olguţa Vasilescu a declarat, joi, că departamentele de specialitate ale partidului pregătesc „Cartea Neagră” a guvernării Emil Boc, urmând ca documentul să fie lansat la 500 de zile de la instalarea actualului guvern.

Alături de Grecia, suntem singura ţară din Uniunea Europeană, din cele 27, care se află încă în recesiune (…) În 2009, deficitul bugetar a fost de 36,43 miliarde de lei, iar în 2010 de 33,33 miliarde lei – adică cele mai dure măsuri din toată Europa au condus la reducerea deficitului bugetar cu doar 3,1 miliarde de lei, adică 736 de milioane de euro”, a spus Vasilescu, amintind de măsurile de austeritate iniţiate de guvernanţi acum un an de zile.

„În 2011, România va plăti 6 milioane de euro pe zi dobânzi, datoria publică a ajuns la 40% din PIB, triplându-se în ultimii trei ani”, a subliniat senatorul PSD.

În ceea ce priveşte acordul cu FMI, Olguţa Vasilescu a citat dintr-un raport al PSD în care se precizează că „din cauza prudenţei exagerate a decidenţilor BNR se menţine o rezervă valutară mare şi costisitoare (mai mare cu 80% decât datoria externă pe termen scurt şi acoperă aproape 9 luni de importuri)”.

„Este costisitoare deoarece BNR ia banii de la FMI cu 3,6% şi îi plasează la un randament mediu de 0,8% (deci practic pierdem 2,8%)”, a mai susţinut senatorul PSD.

3 COMENTARII

  1. ia intoarceti clasamentul si sa vedeti minune!in alta ordine de idei,cind o aud pe fufa lansata de vadim,caruia ii facea corectura la pix…,emitind mari judecati de valoare,devin misogin.afara din politica cu kurvele!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.