Liderul PSD Victor Ponta a afirmat marţi că face o diferenţiere în lupta internă a PDL între tabăra Blaga, despre care a spus că reprezintă un adversar politic, şi cea care-l susţine pe Emil Boc, despre care a susţinut că reprezintă o „grupare infracţională”, locul membrilor săi fiind la închisoare.

Din punctul meu de vedere, PDL, ca partid, trebuie să plece de la guvernare, indiferent că e Blaga, că e Boc (preşedinte – n.r.). Dar există o diferenţă juridică, nu doar politică între cele două grupări. În timp ce Vasile Blaga, atât cât i-am văzut eu susţinătorii – nu sunt prieteni de-ai mei, m-am certat cu Berceanu, cu ceilalţi – dar sunt un grup de oameni care unii dintre ei sunt acuzaţi de diverse lucruri, dar fac politică şi au făcut politică cu bunele şi relele politicii. În partea cealaltă, este un sistem mafiot cum România nu a avut în 20 de ani”, a spus Ponta, la Realitatea Tv.

„Sistemul politic cu bune şi rele l-am avut, dar sistemul mafiot în care tot ce înseamnă resurse, totul se controlează prin legea tăcerii, prin cumpărare şi şantaj, toţi cei care sunt şantajaţi şi fac parte din sistemul mafiot, de ce au trecut dincolo? Oltean era prieten cu Blaga, a trecut dincolo – e şantajat. Flutur de ce a trecut? I-au dat 70 de milioane. Aceşti oameni eu nu-i văd în banca opoziţiei faţă de USL, eu pe aceşti oameni îi văd la DNA, îi văd la tribunal şi îi văd la închisoare. E o diferenţă juridică între cele două grupări. Sunt adversarii noştrii politici cei din gruparea domnului Blaga, ne vom bate cu ei politic. Dar nu pot să-i pun pe acelaşi plan infracţional cu o grupare mafiotă care ne conduce”, a continuat Ponta să explice cum vede diferenţierea dintre principalii contracandidaţi la şefia PDL şi grupările care-i susţin.

5 COMENTARII

  1. pONTA AR FI MULT MAI POTRIVIT LA SEFIA PENITENCIARELOR.AR PUTEA DEBITA PROSTII NONSTOP SI AR FI ASCULTAT DE PUSCARIASII DROGATI.

  2. @titi.ma baiatule,ce vorbii eu cu tine?iti zisei eu sa iei o cutie de distonocalm,sa inghiti pastilele si la culcare!nu uita,ia abecedarul,inveti sa scri frumos,iei gramatica de a cinci-a dupa care scri de o mie de ori „sunt un tembel,locul meu este la vadu lat”.ai inteles baietas?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.