Poate este numai un scenariu. Dar este unul pe care eu il cred si sunt dispus si sa tin un pariu pe acesta teorie:

Traian Basescu este un politician greu de anticipat dar nu imposibil. Vasile Blaga va fi ales presedintele PDL chiar daca aceasta cursa electorala in care s-a lansat este o cursa pe care eminenta cenusie Basescu i-a intins-o cu mult timp in urma.

Sa privim faptele:

1.PDL este clar un partid mort, fara sorti de izbanda la urmatorul scrutin electoral.

2.In scurt timp pe scena politica romaneasca va fi lansat un nou partid pe nume Miscarea Populara.

3. Cand Traian Basescu are un favorit nu se limiteaza la cateva declaratii de sustinere. Ori in zilele astea nu am vazut nici dosar iesit la lumina, nici o miscare politica notabila din partrea echipei Boc sustinuta verbal de presedintele Basescu Traian.

Buuun. Sa inchidem puzzle-lul:

Vasile Blaga castiga alegerile din PDL. Nimic special. Le castiga, este lasat sa le castige, dar nu stiu la ce ii foloseste! Pentru ca pe Emil Boc nu il va putea schimba din functia de premier fara voia lui Zeus, asadar accesul la resurse va fi blocat in continuare pentru echipa domniei sale. In timpul acesta preferatii presedintelui de la Lazaroiu, Macovei si pana la Udrea si Boagiu se refugiaza unul cate unul in noul partid care se creeaza cu exact acest scop, Miscarea Populara (ce are drept culoare verde si nu portocaliu) eventual dupa un scandal ce va tine prima pagina a ziarelor cateva zile bune. In felul acesta si puterea si opozitia nou creata va fi controlata de acelasi creier prezidential, creier ce are nevoie neaparat de un scandal in care sa se victimizeze pentru a putea avea crestere electorala conform istoriei sale politice.

Ce urmeaza?

Miscarea populara ia lejer locul opozitiei atacand PDL-ul, partid aflat la guvernare, atacuri bazate pe resurse serioase, doar au toate informatiile direct de la sursa. In felul acesta in Romania se mimeaza iarasi democratia intrucat exista opozitie care critica nestigherita puterea chiar daca aceasta „opozitie” se numeste Miscarea Populara si este condusa de acelasi Traian Basescu. Pentru a se mima si libertatea presei, cei ce vor mima opozitia vor oferi tuturor ziarelor informatii fierbinti. Cel mai probabil, „institutiile libere” ale statului vor face si o arestare din randul PDL-ului condus de acum de Blaga, Berceanu, Videanu, in urma unor informatii aparute in presa. In prima faza toata lumea va fi fericita pentru ca intrat dihonia intre ei. Pe parcurs insa, vom constata cum opozitia reala, USL, nu  isi va ma gasi rostul in planul actiunilor politice. Pentru ca vor avea de ales intre a se altura criticilor pe care Miscarea Populara le va face PDL (iar astfel sa le intareasca pozitia celor din M.P.)si a se razboi cu Miscarea Populara ( partid aflat in opozitie, doar critica guvernul, nu?) insa asta ar da rau pentru ca Miscarea Populara se va victimiza cu argumentul ca partidele de opozitie se razboiesc intre ele in timp ce PDL-ul duce tara la rapa.

Ca sa aiba si mai multa credibilitate si sa benificieze si de pedigree, Miscarea Populara asimileaza si Partidul Taranist iar astfel devine partid istoric cu vechime in Popularii Europeni si  obtine totodata si descendenti cu rezonanta istorica tocmai buni de invocat in talk-show-uri.

Sa ma intorc la titlu: Vasile Blaga castiga alegerile in PDL si rolul de tap ispasitor pentru toata imaginea negativa pe care PDL si-a castigat-o prin guvernarea dezastruoasa. PDL-ul lui Blaga va fi balaurul cel rau cu care ingerul Basescu va lupta calare pe Miscarea Populara. PDL-ul se va intoarce la 4 procente iar toti obedientii prezidentiali vor spune ca fara Basescu orice partid de dreapta e mort.

Mai spun? Boc e sacrificat definitiv ca premier, perpelit ca un pui la rotisor la inceput de PDL-ul lui Blaga ce va vrea sa il schimbe apoi de toata lumea.

Ce va face in acest timp opozitia? Si opozitia are un plan dar inca nu este momentul sa il divulg!

Sau poate ca am povestesc si despre asta dar intr-o postare ce va urma !

4 COMENTARII

  1. Indiferent cine va fi presedintele PDL nu va fi nici o bresa in partid,din contra partidul va iesi mai puternic si mai unit.Aici sunt altfel de oameni prin asta se face diferenta fata de ceilalti.Ai pierdut continua,ai castigat continua.In ideea creari actiuni populare nu e nimic rau mai ales daca va face parte si PNT-CD ptr ca merita aceasta sansa datorita lor si dlui COPOSU avem opozitie si democratie.Tov Iliescu Ion crease prm ,pdar,punr ptr opozitie originala.

  2. @pe surse.scenariul tau este ptr.copii timpiti facuti din parinti parasutisti.s-au mai schimbat oamenii in 20 ani.blaga va cistiga …experienta.nu va pleca din pedelic,va veni cu coada intre picioare si va linge mina stapinului si stapinul,monser,este unul singur,matrozul…

  3. În PD-L sunt lupte interne de multă vreme, de ani de zile chiar. Numai că îi ţin uniţi pofta de ciolan şi teama de dosare. De aia îi manevrează Băsescu aşa cum vrea, fiindcă se foloseşte de aceste două elemente. Când nu vor mai avea ciolan iar dosarele nu vor mai fi la Băsescu, se va alege praful de PD-L

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.