Plutonierul Popescu Ionuţ face parte din Detaşamentul de Jandarmi care va fi dislocat în Afganistan, unde va executa misiuni de instruire a forţelor de ordine publică din această ţară, sub egida N.A.T.O.

Încadrat în Jandarmeria Giurgiu din anul 2004, subofiţerul în vârstă de 29 de ani a fost selecţionat în urma promovării mai multor teste (cunoştinţe de specialitate, verificări fizice şi medicale – pentru a certifica faptul că este apt fizic şi psihic să îndeplinească misiunea, probe de limba engleză), un aspect important fiind experienţa acumulată în domeniul ordinii publice.

Jandarmul giurgiuvean se alătură celor 65 de ofiţeri şi subofiţeri ai Jandameriei Române care vor executa operaţiuni de instruire a Poliţiei Naţionale Afgane timp de aproximativ şase luni în trei centre de pregătire: Spin Boldak, Wardak şi Costall.

Principalele misiuni ale jandarmilor români din Afganistan vor consta în pregătirea poliţiştilor şi a viitorilor poliţişti afgani în ceea ce priveşte modul de acţiune pentru prevenirea sau aplanarea conflictelor, predarea legislaţiei de bază în domeniul ordinii publice şi instruirea asupra modului de folosire a armamentului din dotare.

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.