Pe toata perioada manifestarilor sindicale, incepand cu anul 2008, sindicatele din penitenciare au fost cele mai vizibile si au fost cele care au reusit sa se faca cat mai prezente, in ciuda numarului relativ mic de participanti, in raport cu alte ramuri de activitate. Acest lucru a deranjat vizibil actuala conducere a Administratiei Nationale a Penitenciartelor, conducerea Ministerului Justitiei, Guver si Presedintie. Si cum lucrurile nu puteau sa ramana fara repercursiuni, intr-o democratia „garantata” de actuala putere portocalie, sindicatelor din penitenciare li s-au luat dreptul la greva. Complotand , conducerea ANP si MJ, au reusit sa introduca interdictia ca personalul cu statut special din penitenciare sa faca greva. Dreptul la greva este prevazut in legea organica nr. 293/ 2004 insa Guvernul Romaniei a reusit sa puna in conflict o lege organica cu una neorganica, Legea dialogului social. Este inca „o realizare ” a Guvernului Boc; care asa intelege  dialogul social. Surprinzatoare ar fi, daca mai putem spune asa, atitudinea conducerii ANP/MJ care au complotat impotriva propriilor subordonati. In ultima varianta a Legii dialogului social, trimisa spre consultare CES, nu aparea aceasta prevedere, ea fiind introdusa odata cu asumarea raspunderii de catre Guvern. Legea Dialogului Social a fost atacata la Curtea Constitutionala, si intr-o tara normala, sindicatele din penitenciare si-ar recapata dreptul la greva, insa traim in Romania si asta ne da emotii. Asteptam cu interes pronuntarea CCR.

Acest gen de actiuni , pot deveni amintiri pentru personalul din penitenciare :http://www.youtube.com/watch?v=_X_l3fykdhU

http://www.youtube.com/watch?v=zHAnEmECiiA

http://www.youtube.com/watch?v=FSYDVnO9ndg&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=CCDLDq-51no&feature=related

2 COMENTARII

  1. De ce fac salariatii penitenciarelor GREVA?
    ATUNCI CAND DAU SUME ASRRONOMICE MITA PENTRU A FI ANGAJATI LA PENITENCIAR NU STIU LA CE SE INHAMA? SA PLECE DACA NU LE CONVINE CA PAZNICI SE GASESC PE TOATE STRAZILE.

  2. Comentariile de aici apartin unor aroganti ignoranti pe care i-as invita sa stea o tura cu baietii la puscarie si pe urma sa comenteze!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.