Grivco Bucureşti, controlată de omul de afaceri Dan Voiculescu, şi-a lichidat ieri participaţia de 18,16% pe care o deţinea în cadrul producătorului de lactate Lacta Giurgiu printr-o tranzacţie pe piaţa RASDAQ în valoare de 749.000 de lei (182.000 de euro).

Grivco a cumpărat respectivul pachet în 2008 la un preţ de peste două ori mai ridicat, respectiv de 0,55 lei/acţiune. Ieri grupul lui Voiculescu a cedat pachetul deţinut la producătorul de lactate pe piaţa RASDAQ la un preţ mediu de 0,24 lei/unitate.

Principalul acţionar al Lacta Giurgiu este în prezent Cătălin Chelu prin intermediul Scop Line Galaţi, care deţinea înainte de această tranzacie 32,5% din acţiuni. Alţi acţionari importanţi ai companiei sunt Petrică Fancu, cu un pachet de 9,25% din acţiuni, Ala Precopenco, cu o participaţie de 8,06% din capital şi SAI Alpha Asset Management, cu 5,32% din acţiuni.

1 COMENTARIU

  1. Îmi vine să -i plâng de milă lui Felix nemernicul ce amărât poate fi cu 50%pierderi din nimicul pe care l-a investit el în Lacta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.