Ministrul Dezvoltarii Regionale, Elena Udrea, “este prost informata” in privinta fondurilor primite de unii primari, afirma sambata presedintele PSD Giurgiu, Adrian Popescu.

“Doamna Udrea cred ca s-a scufundat in nisipurile miscatoare de la Potlogi, judetul Dambovita, din cauza tocurilor si vorbeste ori din pozitia de locatara la Curtea Domneasca, ori a ramas captiva in istorie. In cel mai fericit caz dansa este prost informata. In judetul Giurgiu primarii PDL au primit in jur de 800.000 de lei, iar primarii PSD si PNL intre 100.000 si 300.000 de lei. Aceasta e nedreptatea de care vorbeste PDL-ul in conditiile in care toate localitatile cu primari PDL au asfaltat drumurile comunale si au obtinut finantare pentru introducerea apei si canalizare. Sa vorbeasca despre presiunile facute de prefect pentru obtinerea banilor de catre primarii PDL si despre modul in care de doi ani este atacat bugetul de catre prefect blocand investitiile primarilor USL ce nu dispun de finantare de la Guvern”, a precizat Popescu.

Potrivit acestuia, “ar fi mai bine” ca Elena Udrea sa explice cum primarii PSD si PNL care au proiecte depuse la Ministerul Dezvoltarii au fost chemati la intalnirea cu Emil Boc, marti, 12 aprilie, la prezentarea motiunii “Romania dreapta. Romania puternica” in judetul Giurgiu, “actiune petrecuta prin Consultantul de proiect care le-a spus acestora ca cine nu va fi prezent nu va primi finantare”. “Acest fapt este declarat de doi primari PSD din Colibasi si Oinacu”, a sustinut liderul PSD Giurgiu.

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, ii acuza pe social-democrati si pe liberali ca dau dovada de “alocare discretionara” a fondurilor alocate de la bugetul de stat in judetele in care consiliile judetene sunt conduse de presedinti PSD sau PNL.

Ea a declarat, sambata, la Botosani, ca exista judete in care primarii PDL “nu au primit niciun leu” pentru refacerea infrastructurii in cadrul programului de finantare prin Hotararea de Guvern 577.

“La unul din programele pe care le gestioneaza ministerul meu, cel promovat prin Hotararea de Guvern 577, referitor la drumuri judetene, apa si canal, sunt judete cu presedinti de consilii PSD unde primariile PDL au primit 0%. Asta inseamna modul corect in care PSD si PNL stiu sa faca alocarea de fonduri de la bugetul de stat. In schimb, la critici sunt primii”, a afirmat Udrea.
Sursa: Agerpres si http://www.adrian-popescu-giurgiu.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.