Potrivit ANP, un angajat al Penitenciarului Giurgiu a descoperit in timpul unui control efectuat in curtea de plimbare a unitatii zece telefoane mobile, cu sapte cartele SIM, infasurate in iarba.

Aceasta metoda se adauga altora, cum ar fi ascunderea telefoanelor mobile si a accesoriilor aferente acestora in: produse alimentare (vrac sau ambalate), conserve si alte recipiente, genti de voiaj, sacose (in manere, in fundul dublu), obiecte de imbracaminte (captuseala sacoului, locuri special confectionate), incaltaminte (prin practicarea unor scobituri in talpa pantofului).

De asemenea, de-a lungul timpului, angajatii din sistemul penitenciar au descoperit telefoane mobile plasate in diferite locuri in care se desfasurau activitati cu persoanele private de libertate (in lanuri de porumb sau sub masinile din parcarea unitatii) sau aruncate chiar peste gardul unitatii cu ajutorul diferitelor instrumente (disimulate in animale moarte, in mingii speciale).

De altfel, pentru combaterea acestui fenomen, Administratia Nationala a Penitenciarelor organizeaza permanent actiuni specifice care sa contribuie la prevenirea, stoparea si reducerea numarului de obiecte interzise ce patrund in locurile de detinere.

In acelasi timp, au fost puse in aplicare o serie de masuri, atat de ordin legislativ, prin incriminarea ca infractiune a introducerii de obiecte interzise in penitenciar, fiind totodata achizitionate mijloace moderne de control (porti detectoare, turnichet, detectoare portabile). De asemenea, a fost limitat accesul in sectorul de detinere, in acelasi scop.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.