Competiţia pentru preluarea conducerii PDL intră mâine în linie dreaptă. Va fi un adevărat pelerinaj la sediul central din Modrogan – vor veni pe rând Emil Boc, Vasile Blaga şi Toader Paleologu.Toţi trei îşi vor lansa mâine, la sediul partidului din Aleea Modrogan, moţiunile, evenimente ce urmează a se desfăşura pe parcursul a circa două ore.
Cel care va deschide acest „bal al moţiunilor“ este actualul premier, Emil Boc, care va îşi va citi, la ora 13.00, moţiunea „România dreaptă, România puternică“, împreună cu susţinătorii săi. Printre cei care îi oferă sprijin lui Emil Boc se numără Elena Udrea, Roberta Anastase, Raluca Turcan, Ioan Oltean, Gheorghe Flutur, Theodor Stolojan. Textul moţiunii lui Boc a fost conceput în mare parte de Valeriu Stoica. Emil Boc a invitat la eveniment aproape toţi parlamentarii – şi pe cei care au semnat moţiunea sa, dar şi pe cei care încă nu au optat pentru un candidat.
De cealaltă parte, cu şanse egale la preluarea şefiei PDL, se află actualul secretar general al partidului, Vasile Blaga, care la ora 14.30 îşi va lansa, la rândul său, moţiunea. La fel ca Boc, Blaga a adunat în jurul său o serie de „grei“ ai partidului, printre care se numără Adriean Videanu, Cristian Boureanu, Cezar Preda sau Radu Berceanu. Moţiunea lui Vasile Blaga, la care a lucrat şi vicepreşedintele PDL Sorin Frunzăverde, se intitulează „O Românie dreaptă, o Românie europeană“. Evenimentul organizat pentru Vasile Blaga este anunţat ca fiind unul sobru, cu prezentarea moţiunii şi cu răspunsuri la câteva întrebări. Ambii candidaţi au dorit ca lansările să aibă loc la sediul partidului, fiind un moment simbolic. Înaintea lansării de astăzi s-a înregistrat şi un moment mai tensionat referitor la titlurile celor două moţiuni, ambele tabere acuzându-se de plagiat.
Deşi părea o cursă în doi, pe ultima sută de metri a reuşit să se strecoare şi fostul ministru al culturii, Teodor Paleologu. Lansarea moţiunii sale, denumită „Privind spre viitor“, se va face la orele 15.30, textul fiind conceput în ultimele trei zile. Înainte de prezentare, Paleologu a arătat că speră să obţină derogarea pentru a candida la această funcţie deoarece nu îndeplineşte condiţia de 5 ani vechime în partid. Termenul până la care trebuie depuse candidaturile pentru şefia PDL este 12 aprilie. „Grupul reformiştilor“ – Cristian Preda, Monica Macovei şi Sever Voinescu – nu a reuşit să strângă semnăturile necesare pentru ca unul dintre ei să candideze, astfel că au renunţat să se mai înscrie în această cursă. Candidaţii care participă la alegerile pentru funcţia de preşedinte al PDL trebuie să strângă 35 de semnături pentru moţiunile lor şi susţinerea a cel puţin 10 organizaţii ale partidului. Alegerile vor avea loc în 14 mai, la Convenţia Naţională a PDL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.