Comform editiei online a ziarului http://giurgiuveanul.ro/liderii filialelor judeţene ale PNL, PSD şi PC au semnat miercuri, 6 aprilie, protocolul de constituire a Uniunii Social Liberale (USL) Giurgiu. Evenimentul a avut loc la Ateneul Nicolae Bălănescu, un lăcaş cu rezonanţă istorică, şi a adunat primari, viceprimari, parlamentari, consilieri locali precum şi alţi membri marcanţi de la PSD şi PNL, dar şi reprezentanţi ai PC.

Uniunea a fost parafată prin semnăturile preşedintelui PNL Giurgiu, Lucian Iliescu, a preşedintelui PSD, Adrian Popescu şi a preşedintelui PC, Constantin Basangiac. Încheierea alianţei a ridicat sala în picioare de bucurie. Semnarea protocolului va alunga orice neînţelegere între cele trei partide, susţin reprezentanţii acestora, chiar dacă legăturile din trecut între PNL şi PSD s-au lăsat cu scandal. La ceremonia de semnare a protocolului au mai fost prezenţi prim- vicepreşedintele PSD Giurgiu, Emil Vucă, vicepreşedintele PNL şi preşedintele Consiliului Judeţean, Dumitru Beianu, senatorul PC Vasile Nistor, senatorul PNL, Vasile Mustăţea, secretarul executiv al PSD Giurgiu, Liliana Ciobanu şi preşedintele organizaţiei municipale a PSD, Ladislau Pick. Liderii Uniunii Social Liberale de la Giurgiu au spus că cele trei organizaţii judeţene trebuie să treacă peste toate animozităţile  care mai există între ele, pentru că au un scop comun: să câştige alegerile pentru a oferi o alternativă actualei puteri, conduse de Traian Băsescu.

„Să fim uniţi şi să câştigăm alegerile”

Liderul PNL Giurgiu, Lucian Iliescu, le-a transmis colegilor din USL, că îşi doreşte să fie uniţi şi să câştige alegerile din 2012, pentru a scăpa de cei de la putere, astfel încât să ofere cetăţenilor din judeţ un program viabil care să reuşească să deblocheze actuala situaţie politică, economică şi socială. „Astăzi, împreună cu PSD şi PC constituim Uniunea Social Liberală. Este un lucru deosebit, pentru a lupta împotriva acestui Guvern, şi pentru a oferi o alternativă chiar şi pentru preşedinte României. Noi, primarii PNL  am îndurat probleme grave, pentru că fondurle s-au dus îndeosebi către primarii PDL. Nu mai spun de municipiul Giurgiu, care nici nu a existat pentru actualii guvernanţi. Totul depinde de noi, să fim uniţi şi să câştigăm alegerile. Plec cu sufletul deschis că această alianţă va oferi un guvern şi un preşedinte”, a declarat Lucian Iliescu, care a vorbit şi despre numeroasele probleme economice şi sociale ale României.

„Să ne ajutăm, nu să ne certăm”

La rândul său, Adrian Popescu, preşedintele PSD Giurgiu, a făcut un gest menit să întărească legătura dintre cele trei partide, cerându-le tuturor celor prezenţi în sală să îşi strângă mâinile, lăsând orice divergenţă deoparte. „Această alianţă nu trebuie să aducă avantaje liberalilor, social democraţilor sau conservatorilor, ci să dea un semnal ca România să ajungă pe drumul cel bun. Trebuie să scăpăm judeţul Giurgiu de infecţia portocalie, astfel încât cetăţenii să-şi recapete demnitatea. Începem un drum lung care presupune muncă în echipă”, a declarat Popescu. Liderul social-democraţilor giurgiuveni a făcut apel la bună-înţelegere în interiorul alianţei, susţinând că nu se vor mai tolera animozităţi între reprezentanţii PNL şi cei ai PSD:  „Nu vreau să aud de animozităţi. Vreau să facem o coaliţie şi să ne ajutăm, nu să ne certăm. Nu avem nevoie de primari sau consilieri locali care spună că sunt de la USL, şi prin spate să sprijine PDL”, a avertizat Adrian Popescu.

3 COMENTARII

  1. A lipsit Bufonul ionel dinu , cred ca statea langa piciorul scaunului stapanului (lingandu-se pe oua) sau Voievodul tiganilor din nordul judetului , balalau !

  2. nu putem interzice unora sa viseze si sa ia visele drept realitate.visati baieti!cind o sa va treziti o sa fie nitel mai nasol dar o sa va reveniti repede prin spalare cu apa rece.

  3. Ati face bine sa va asanati propria infectie ca aveti microbi si bacterii cu nemiluitasi pe urma sa va uitati in curtea altora .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.