Comform Bogdan Vladu http://www.adevarul.ro,proiectul „Giurgiu – Tradiţia Pescuitului Dunărean” privind sprijinirea domeniului piscicol a fost lansat astăzi la sediul Direcţiei Judeţene de Dezvoltare Rurală şi Protecţia Mediului (DJDRPM) Giurgiu.

Acesta urmează să fie implementat în municipiul Giurgiu şi în alte 16 localităţi: Găujani, Gogoşari, Gostinu, Greaca, Herăşti, Hotarele, Izvoarele, Malu, Oinacu, Prundu, Putineiu, Răsuceni, Slobozia, Stăneşti, Toporu şi Vedea. Suma alocată judeţului Giurgiu va fi de aproximativ 10 milioane de euro, bani puşi la dispoziţie de Uniunea Europeană (75%) şi Guvernul României (25%).

Reprezentantul DJDRPM a declarat astăzi pentru „Adevărul de Seară” că următorul pas al Grupului Local de Acţiune pentru Pescuit este deplasarea în teritoriu şi încercarea de convingere a investitorilor pentru participarea la proiect. „Giurgiu are o istorie de peste 100 de ani în acest domeniu care în ultima perioadă a fost neglijat. Ne adresăm tuturor agenţilor economici, societăţilor comerciale şi ONG-urilor care au ca obiect de interes domeniul piscicol dar şi autorităţilor locale care se pot asocia”.

Primăria comunei Malu, una dintre localităţile cuprinse în strategia de dezvoltare a pescuitului giurgiuvean, vede în acest proiect o oportunitate de creştere a veniturilor. „Cu ajutorul proiectului ne propunem să creştem activitatea piscicolă din zonă. O să punem la dispoziţie balta Jianca, în suprafaţă de 27 de hectare, care va fi amenajată ca zonă de agrement. Vor veni oameni inclusiv din Bucureşti să pescuiască aici” a declarat Ion Mârzac, primarul localităţii Malu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.