Parlamentarii PDL au interzis la plecări în săptămâna 9-16 aprilie. Informaţia e că urmează să se voteze ceva foarte important. De aici au început să curgă speculaţiile. Dar ce poate fi mai important decât votul pentu investirea unui nou guvern? Poate o moţiune de cenzură! Dar ea nu există pentru simplul fapt că Opoziţia tocmai a ratat una.

Buuuunnnn. Să spune că ar fi vorba de investirea unoinou guvern. Asta înseamnă că premierul Emil Bc ar trebui să demisioneze cel puţin cu o săptămână înainte pentru a putea derula procedurile constituţionale pe această temă. Ca atare… Emil Boc poate demisiona oricând în perioada 1-9 aprilie. Apoi preşedintele îi va cere să gestioneze treburile curente până la instalarea noului guvern şi va demara consultările cu partidele parlamentare. În urma consultărilor va anunţa premierul propus, după care acesta va începe să îşi caute noii membrii ai Cabinetului (evident că deja acesştia pot exista de vreme ce pare a fi o acţiune dinainte pregătită).
Urmează apoi anunţarea garniturii şi venirea cu ei în Parlarment pentru audieri în comisiile de specialitate – votul e unul consultativ. Votul decisiv îl va avea Parlamentul reunit în şedinţă comună. Pentru a trece noua garnitură e nevoie de minim 236 de parlamentari (adică vor trebui să meargă la vot parlamentarii puterii).
Deocamdată totul pare o speculaţie, dar ea este alimentată de diverse informaţii şi zvonuri din PDL şi din partidele componente ale Coaliţiei, dar şi de acţiuni ale preşedintelui Traian Băsescu -Știrea de ultimă oră este că Isărescu a fost la Cotroceni să discute acest subiect. Nu neapărat să fie premier, dar să agreeze un nou premier:) Om vedea.
Deocamdată în pole-position pentru poziţia de premier e Sorin Mândruţescu, şeful Oracle România. Cine mai sare?

sursa:pesurse.com

5 COMENTARII

  1. Pe la Giurgiu se vehiculeaza zvonul ca surpriza vine de la Comana ,primarul Aurel Enache va fi numit pe postul de premier iar vicepremier din partea U.D.M.R. consilierul local de alte nationalitati JENNY.(Tot zvon este si faptul ca la ministerul turismului are toate sansele sa fie numita madam Cornelia D. din orasul privat Vlad Tepes.In prezent detine functia de primviceprimar si consiliera locala)

  2. Mare bucurie mare ca va demisiona dl Boc si vor incepe sa curga iar pomenile ,se vor primi bani ptr nemunca,pensii indiferent daca si cat ai muncit si ai cotizat .sporuri ca azi a fost nor iar maine ca e soare liderii de sindicat vor dubla mita si vor primi spor de periclitate[dna].Va curge lapte si miere pe toate raurile,nu o sa mai fie gunoaie,nici gropi pe sosele,benzina gratis ,la fel alimentele iar cine va indrazni sa lucreze va fi expulzat in Germania.Vise tata vise.Un om asa de cinstit si harnic care a salvat ROMANIA sacrificand partidul nu fuge la greu.psd si pnl+pc au fugit la greu cu ce solutii au venit in timpul crizei?critici,motiuni,au incitat poporul la revolta,la razboi civil sa ne luptam noi frati intre frati sa divizeze tara numi sa puna mana pe putere sunt niste lasi,oportunisti,iresponsabili ce nu merita voturile noastre.

  3. Mai NOSTRADAMUS te cunosc foarte bine ca esti membru pidilic,lasa ciocul mic ca ati distrus tara si neamul romanesc.Ai mare tupeu ca mai deschizi gura.Testeaza piata in comuna noastra si ai sa te convingi ce dezastru social a creat un primar pidilic azi in secolul XXI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.