”Bucureştiul dezvoltă o puternică axa de dezvoltare nord-sud, de la Giurgiu-Ruse, prin Ploieşti şi Braşov”  Elena Udrea

Primarul Sectorului 5, Marian Vangehlie, a declarat, vineri, cu ocazia lansării proiectului de construire de locuinţe în regim ANL pe terenul situat în bulevardul Ghencea nr. 45, că va propune investitorilor americani să participe la construirea cartierului.
”Pentru mine este o surpriză plăcută că sunt între doi miniştri ai acestui guvern (n.r. Elena Udrea şi Gabriel Oprea). Pentru prima dată, după 10 ani în calitate de primar, reuşesc să am o susţinere, într-o formă sau alta, pentru a dezvolta într-un mod echilibrat Bucureştiul. Sectorul 5 este cel mai vitregit dintre sectoarele Capitalei. Din păcate, nici guvernul şi nici primarii generali care au fost până acum, nu au reuşit să aibă o coerenţă asupra dezvoltării Bucureştiului, a „afirmat edilul sectorului 5.

Potrivit acestuia, noul complex de locuinţe, ”noul oraş” este primul pas către echilibrarea problemelor locuinţelor din sectoare şi chiar un pas pentru echilibrarea bugetelor sectoarelor. Totodată, Vanghelie consideră că parteneriatul Primăriei sectorului 5 cu Ministerul Apărării Naţionale şi cu Ministerul Dezvoltării reprezintă „un pas spre normalitate”.

”Este un proiect deosebit. Din punctul meu de vedere aş spune că e primul pas spre normalitate în politica românească în momentul în care un Guvern vine către un primar din opoziţie (…) care este norocos, în ghilimele cum spune dna ministru Udrea sau, puţin mai nervos, cum aş spune eu, să reuşim să ducem la bun sfârşit un lucru foarte bun. Mi-am dorit acest lucru de zece ani de când sunt primar. (…) Am capacitatea şi doresc să depăşesc orgoliile. Orgoliile nu sunt bune în politică. Este prea multă sărăcie, haos şi singura cale de dezvoltare a acestei ţări este o colaborare coerentă a factorilor de decizie – administraţie, Guvern. Cred că este un pas din partea celor doi miniştrii (n.r. Gabriel Oprea şi Elena Udrea) spre normalitate. Plec în mai în America şi voi face tot ce este posibil să aduc investitori, pentru a putea finaliza într-o perioadă foarte scurtă acest proiect. Panglici am tăiat în foarte multe guverne, important e să reuşim să realizăm ceva”, a adăugat Marian Vanghelie.

ECO Cartierul Antiaeriană îşi propune să fie un proiect pilot pentru implementarea unui nou model de dezvoltare urbană integrată în România, a declarat, vineri, 2011-03-18 51 STIRI cu ocazia prezentării proiectului de locuinţe ANL din Bulevardul Ghencea din Bucureşti, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea.

”Prin amploarea şi amplasarea în cadrul oraşului, zona de proiect este o zonă strategică, putând găzdui un nou cartier, dezvoltat pe cele mai moderne principii europene. În prezent, zona reprezintă o parte nedezvoltată a oraşului, dar poate deveni o zonă etalon pentru Bucureşi în conformitate cu principiile strategiei Europa 2020. (…) Proiectul are în vedere reconversia funcţională a amplasamentului şi adaptarea lui pentru o funcţiune complexă urbană în concordanţă cu tendinţele europene şi ambiţia Bucureştiului de capitală europeană”, a subliniat ministrul Dezvoltării. Elena Udrea a adăugat că în prezent, terenul de cca 101,5 ha este în proprietate publică a statului, aflat în administrarea MApN, ceea ce permite autorităţilor publice să favorizeze schimbarea, să exercite un control al operaţiunii urbanistice şi să se asigure că populaţia nu va fi afectată negativ prin proceduri de expropriere sau demolare.

”Prin proiect se doreşte aplicarea principiilor europene de regenerare urbană integrată în sensul de a recupera şi valorifica în interes public foste terenuri militare. Proiectul trebuie să se realizeze în parteneriat public-privat-comunitate locală. Prin crearea unui Eco-cartier, unic la nivelul Bucureştiului, se are în vedere revitalizarea economică şi socială, îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă şi crearea de locuri de muncă. Proiectul propune realizarea unei zone cu funcţiune mixtă (locuire, servicii, echipamente publice) având ca bază principii de planificare, proiectare, arhitectură şi design, ecologic, orientate către cetăţean, subordonate ideii de dezvoltare durabilă”, a explicat ministrul Udrea.

Ea a precizat că noul compex de locuinţe va beneficia de parc sportiv, inclusiv o sală polivalentă, multifuncţională (sport, congrese, concerte), grădiniţă, şcoală, spital, urmând ca aproximativ 18% din teren să fie alocat drumurilor. Totodată, Udrea a menţionat că demararea lucrărilor la complexul ANL va duce la crearea de noi locuri de muncă, atât pe durata şantierului cât şi ulterior.

”În toamna anului 2010 a fost lansat primul proiect de construire de locuinţe ANL pe terenuri aparţinând Ministerul Apărării Naţionale. Tot atunci (n.r. la lansarea proiectului de locuinţe ANL în parteneriat cu Primăria Sectorului 2) am vorbit prima dată şi despre acest proiect din Bulevardul Ghencea. Credem că acest prim proiect de regenerare urbană va fi un model la nivel naţional, nu numai la nivelul Capitalei. Este cel mai amplu proiect imobiliar dezvoltat de Guvernul României în ultimii 20 de ani. Ne bazăm pe parteneriatul public privat, pentru că costurile acestui proiect sunt foarte mari, iar noi ne dorim să se termine foarte repede, a adăugat Udrea. Ea a ţinut să sublinieze importanţa Capitalei, afirmând că Bucureştiul este cel mai important centru economic, educaţional şi politic, cu o economie foarte dinamică în comparaţie cu restul României şi o mare accesibilitate la reţeaua europeană de transport.

România are o structură de dezvoltare policentrică, unde Bucureştiul este singurul oraş de rang zero, acţionând ca centru naţional de coordonare pentru cele unsprezece oraşe de rang unu. În acord cu tendinţele de dezvoltare din ultimul secol, Bucureştiul dezvoltă o puternică axa de dezvoltare nord-sud, de la Giurgiu-Ruse, prin Ploieşti şi Braşov. (…)Pentru a obţine un model de dezvoltare urbană echilibrată, este necesară dezvoltarea de proiecte majore în zona de sud a Bucureştiului”, a mai spus ministrul Dezvoltării. Ministrul Dezvoltării Regionale, Elena Udrea, a participat, vineri, alături de ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea şi primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, la lansarea proiectului ANL din Bulevardul Ghencea.

Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, a participat, alături de ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, şi de ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, la lansarea proiectului de construire de locuinţe în regim ANL pe terenul situat în bulevardul Ghencea nr. 45. Potrivit ministrului Oprea ansamblul va cuprinde peste 10.000 de locuinţe care vor fi construi pe terenuri aflate, în prezent, în administrarea ministerului şi care vor trece, prin hotărâre de Guvern, în administrarea Consiliului Local al sectorului 5. Ministrul Apărării a precizat că, din totalul celor peste 10.000 de locuinţe, 50% – dar nu mai puţin de 5.000 de locuinţe – vor fi alocate sectorului de siguranţă naţională, ordine publică şi apărare . AGERPRES

4 COMENTARII

  1. Ai vazut ce serios a fost E Bej cand va cumparat pdsr 100000$ nu a fost vrajeala,mai ai si tupeul sa iesi in frunte paduche.PS vezi ca vin alegerile e rost de malai ptr exscroci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.