Guvernul de la Sofia a decis reducerea taxei de trecere pe podul Ruse-Giurgiu pentru automobile de la șase la doi euro. Hotărârea va intra în vigoare peste două săptămâni.

Decizia este unilaterală, astfel că automobilele care vor traversa în Bulgaria pe la podul din Giurgiu vor plăti în continuare șase euro.
Ministrul bulgar al Dezvoltării, Rosen Plevneliev,  a declarat că se așteaptă ca pierderea veniturilor la buget provenite din această micșorare a tarifului de trecere sa fie compensată prin creșterea traficului pe pod.
“Numărul turiștilor români în Bulgaria a avut o evolutie dramatica în ultimul an iar guvernul bulgar a decis să acționeze în consecință. Sperăm să avem din ce în ce mai mulți turiști români”, a declarat ministrul.
În decembrie 2010, ministrul de externe bulgar, Nikolai Mladenov, își exprimase dorința de a modifica taxa de trecere a podului Ruse-Giurgiu. Simeon Djankov, ministrul bulgar al finanțelor, declarase în septembrie 2010 în timpul unei vizite la Ruse că taxa ar trebui micșorată până la 1,5-2 euro.

5 COMENTARII

  1. ca domnu primar al primariei nu are de gand sa faca vro schimbare ce mai vrea sa ia a luat tot ce era de luat din gr a distrus orashul, si luat o gramade de bani ce mai vrea, sa lase taxa mai moale

  2. spre stiinta dvs. taxa este incasata de and si merge direct la ministerul transporturilor, bugetu’ de stat, guvern. n-are treaba primaria.

  3. sa vedeti masura care ii va lasa pe cefele late de la sud cu gura cascata:la trecerea podului,pe partea romaneasca,fiecare autoturism va PRIMI 2EURO!banii vin din conturile lui berceanu si videanu in scopul atragerii simpatiei electoratului ptr.pidilic.tare,nu?

  4. azi fusei in bg.sa vezi bucurie pe romani,primeau 2 euro de masina,bariera era lasata ca nu cumva sa treaca fara sa-si ia cei doi euroi.la romani era invers,barierele erau ridicate dar nu trecea nimeni fara sa lase cei 6 euroi…constiinta la romani bai frate!

  5. Pacat,,,mare pacat.Domnilor Romani ma tem ca am ajuns de rasul lumii. Oare nu s-a furat destul in vama Giurgiu?? Nu s-au depus destui bani in contul partidelor politice care au avut pe rand loc la conducerea Vamii si A.N.D. din 90 pana acum??? Oare cat credeti ca mai rezista romanul de rand cand vede cum semenii lui lucratori in vama apar peste noapte cu vile si masini de zeci de mii,dand cu tifla tuturor.Am prins podul asta de la varsta de 4 ani,nu era taxa de pod ,taxa de tonaj,taxa de mic trafic sau altele.Dupa revolutie au aparut acesti oportunisti care au dat porcul sa ajunga cat mai sus.Imi este sila sa ma mai uit la banderola tricolora pe care am purtat-o in zilele revolutiei cu atata mandrie.Pacat pacat pacat!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.