În legătură cu unele referiri din presă cu privire la imobilul situat în Soseaua Bucureşti, nr. 81, mun. Giurgiu, îmobil unde în prezent funcţionează Mănăstirea Sf. M. Mc. Gheorghe din Giurgiu, Episcopia Giurgiului, face următoarele precizări:

Imobilul situat în Sos. Bucureşti, Nr. 81, Mun. Giurgiu a fost achiziţionat de către Episcopia Giurgiului în anul 2006, în acest sens Episcopia a contractat un credit ipotecar în valoare de 750.000 euro. Rambursarea ratelor la acest credit s-a realizat prin eforturile susţinute ale clericilor din Episcopia Giurgiului.

Totodată, facem menţiunea că achiziţionarea imobilului s-a făcut în urma publicării ofertei de vânzăre într-o revistă cu tematică imobiliară, bineînţeles după o prealabilă evaluare (la cererea Episcopiei Giurgiului) făcută de personal specilizat din cadrul firmei Smith Hodgkinson (România) srl, care a evaluat imobilul la suma de 920.000 euro (fără a se ţine cont de vegetaţia existentă în curtea imobilului).

În prezent în acest imobil, în urma adaptării lui la necesităţile unui aşezământ monahal (inclusiv dezafectarea piscinei), funcţionează Mănăstirea Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, chinovie de maici. După cum se ştie mănăstirea, potrivit Legii Cultelor (legea 489/2006) este de utilitate publică (art. 8, al. 1), fiind deschisă pelerinilor pe tot timpul zilei.

În sfânta mănăstire slujbele se desfăşoară potrivit rânduielilor mănăstireşti, slujbe la care participă, zilnic, un număr mare de credincioşi.

De asemenea, în mănăstire mai funcţionează şi Centrul Pastoral MisionarMeletie Arhimandritul, unde sunt dezvoltate diverse activităţi: conferinţe, întâlniri cu tinerii şi persoanele vârstnice, proiecţii de filme şi documentare religioase precum şi activităţi care ţin de misiunea socială a Bisericii, dialogul dintre credinţă şi cultură, dintre viaţa liturgică şi viaţa socială, teologie şi stiinţă.

În ceea ce îl priveşte pe domnul Marius Ugureanu, Episcopia Giurgiului şi reprezentanţii ei nu au avut şi nu au nicio legătură cu acesta. Din păcate jurnaliştii au lansat şi informaţia neveridică, neverificată şi incorectă cu privire la faptul că domnul Ungureanu ar ocupa un post de preot într-o comună din apropierea municipiului Giurgiu, lucru neadevărat şi posibil de verificat printr-o simplă consultare a sematismului Episcopiei Giurgiului publicat pe site-ul instituţiei noastre –www.episcopiagiurgiului.ro , secţiunea protoierii.

2 COMENTARII

  1. daca si biserica ajuns sa faca asemenea achizitii
    de la oameni dubiosi suntem pierduti ca popor.
    Si cate lucruri necurate se petrec sub obladuirea preasfintitului.s-a afectat grav fibra
    acestui popor care n-a stiut dacat sufere de-alungul istoriei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.