Alianţa PSD – ACD se va numi Uniunea Social-Liberală. Activitatea noii alianţe urmează a fi gestionată de cei doi co-preşedinţi, Victor Ponta din partea PSD si Crin Antonescu din partea ACD. Informaţia a fost confirmată de toate cele trei formaţiuni componente a noii alianţe.

Update:
Ce conţine Protocolul dintre ACD (PNL+PC) şi PSD:

Numele alianţei: UNIUNEA SOCIAL LIBERALĂ (USL)

Conducere: Doi co-preşedinţi – Crin Antonescu din partea ACD şi Victor Ponta din partea PSD. Problemele vor fi rezolvate sub preşedinţia celor doi şi prin grupuri de lucru.

Decizia: Deciziile în USL se iau prin consultare şi consens. Fiecare parte are drept de veto.

Principiul parităţii:

1.Consilii Judeţene: ACD – 20, PSD – 21

2.Municipii reşedinţă de judeţ: ACD – 20, PSD – 20

3.Candidaturi unice la Primăria Generală a Bucureştiului şi liste comune la CGMB. La sectoare fiecare organizaţie de sector va decide dacă va merge pe liste proprii sau va merge pe liste comune cu partenerul de alianţă

4.Candidaturile în celelalte organizări teritoriale se va face prin negocieri între organizaţiile locale ale celor doi parteneri.

5.50% la 50% la candidaturile pentru alegerile parlamentare.

6.În cazul guvernării fiecare parte va avea jumătate din membrii guvernului (secretari de stat şi miniştrii)

7.Sigla – alăturarea siglei ACD şi cu cea a PSD.

Sursa:pesurse.ro

6 COMENTARII

  1. vad ca nu intereseaza pe nimeni subiectul, desi mi se pare cel mai important. Asa ca o sa comentez eu. Deci,sunt un elector in ziua alegerilor si, ce fac? Cu cine votez? Daca sunt penelist cum sa votez eu cu PSD-ul dupa ce douazeci de ani am tot spus despre comunistii si coruptia din acest partid? Daca sunt pesedist cum sa accept sa merg in genunchinumai ca sa fiu egal (la paritate adica) cu PNL-ul? Si, in sfarsit, ca alegator neafiliat politic, ma deranjeaza aceasta modalitate de alegeri conditionate, gen 2 in 1, ca atunci cand m-as duce la magazin si unde nu-mi da ulei daca nu cumpar si un prezervativ gaurit.Asa ca, ce fac? Ori votez cu PDL-ul(care trebuie sa fie un partid puternic de se unesc toti impotriva lui), ori, mai simplu, nu ma duc deloc. Si nu cred ca sunt singurul care gandesc asa.

  2. draga marinov, initial am vrut sa-ti raspund, dar n-am putut s-o fac vazand cum scrii.Asa ca, mai bine duce-te-ai tu, invartindu-te, la vot in locul meu. Au mai multa nevoie de tine decat de mine. Pa!

  3. Petrule tata vino sa te învăț eu cum e democrația, ca e ca râia tu vrei sa scapi de ea și ea se tine de tine, chiar dacă ești tu un mic ciripitor la dictator, rar a dracu de treaba!

  4. Un mare cacat!!
    O mica definitie a doctrinei liberale:Liberalismul este o doctrină politică şi economică care proclamă principiul libertăţii politice şi economice a indivizilor şi se opune colectivismului, socialismului, etatismului şi, în general, tuturor ideilor politice care pun interesele societăţii, statului sau naţiunii inaintea individului. Individul şi libertăţile sale constituie elementul central al întregii doctrine liberale.
    PSD=partid socialist care vrea sa para democrat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.