Secretarul Primăriei municipiului Giurgiu, Petre Roşu, care este reprezentant al Asociaţiei Municipiilor din România, a depistat neconcordanţe în aplicarea legilor care ţin de administraţiile publice locale, respectiv în aplicarea normelor metodologice privind acordarea venitului minim garantat.
‘În cadrul acestei structuri administrative a Asociaţiei Municipiilor din România am fost desemnat ca delegat la întâlnirile care au loc la Ministerul Administraţiilor şi Internelor pe tema modificării legislaţiei în domeniul administraţiei centrale şi, în general, al reformei legislaţie în domeniul administraţiei publice centrale şi locale şi, în această calitate, am avut ocazia să identific mai multe neconcordanţe şi chiar situaţii hilare în exprimarea textelor de lege’, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, secretarul Primăriei municipiului Giurgiu, Petre Roşu.

El spune că în normele metodologice de aplicare privind venitul minim garantat apar elemente de interpretare şi identificare. ‘Astfel,privind bunurile care sunt considerate de strictă necesitate şi cele care nu sunt considerate de strictă necesitate în efectuarea anchetelor sociale a dispărut prevederea privind bibilicile, dar am observat, de exemplu, că sunt considerate de strictă necesitate pentru nevoile familiei 15 păsări, iar peste o sută de păsări nu sunt considerate de strictă necesitate. Nu ştiu ce s-a avut în vedere la aceste reglementări, dar diferenţa între 15 şi o sută de păsări nu este reglementată’, a declarat Petre Roşu.

El spune că această situaţie se menţine şi în cazul bovinelor sau porcinelor care sunt considerate de strictă necesitate de la una, respectiv, două capete şi nu sunt considerate de primă necesitate de la trei, respectiv cinci capete şi nu se specifică ce se întâmplă dacă solicitantul venitului minim garantat are un efectiv cuprins între aceste cifre, respectiv două bovine, sau porcinele deţinute sunt între două şi cinci.

Petre Roşu spune că de-a lungul timpului a mai sesizat şi alte situaţii hilare care au fost revizuite de legiuitor. De exemplu, în Legea Educaţiei unde s-a introdus articolul 46 care prevede ca în cadrul învăţământului preuniversitar toate disciplinele se studiază în limba maternă cu excepţia disciplinei Limba şi literatura română pentru că ar fi fost ‘culmea ca şi limba română să se desfăşoare în limba naţionalităţilor’, dacă textul iniţial rămânea că toate disciplinele se studiază în limba maternă. AGERPRES

5 COMENTARII

 1. dacî e profi, de ce sta cu lucianus iliescu? sau e de meserie meseriaş şi de profesie profesor? 😀 😀 😀

 2. Petre Rosu este probabil singurul din judetul asta care chiar se pricepe in drept administrativ…
  El nu poate fi asociat cu Iliescu. Cine stie cum stau lucrurile in Primarie, probabil imi va da dreptate.
  O alta problema cu aceasta foaie volanta este ca pana nu demult lasa impresia ca este o asa-zisa platforma libera, care nu are legatura cu politica (in afara de cea PSD-ista), care nu pana demult arunca cu noroi in giurgiu-news si giurgiu-online, ca sunt publicatii aservite fie PDL, fie PNL…
  Uitandu-ma in ultimele 2 saptamani incep sa-i dau dreptate lui @Observator. Apare Ujeniuc vorbindu-se de bine de el, ca initial am crezut ca sunt pe giurgiu-online.ro. Apoi exista o atitudine neostila, asa cum era odata, impotriva lui Iliescu si a apropiatilor lor. Pe de alta parte Vuca, spune ca vezi ce bine se vor intelege ei in Consiliul local, pentru binele cetatenilor, la fel si acel „tinerel” de la TSD…
  Mai oamenilor, voi jigniti acesti cititori. Nu mai suntem in anii ’90 cand lumea inghitea toate aberatiile mentorului vostru Ion Iliescu….
  Cel putin aveti bunul simt si postati ca sunteti aserviti si voi si ca faceti o anumita politica si nu va mai dati „fata mare” ! Vedeti cat de naivi sunteti si fara coloana vertebrala ? Viata, de multe ori, te duce la compromisuri, pe care le-ai dorit sau nu si de aceea este bine sa nu aruncati cu noroi in altii fiindca veti ajunge sa va inecati in propria mocirla !
  Pacat…

 3. Felicitari ultimilor doi comentatori! Da, fiindca domnul Rosu este un Om extraordinar si un profesionist desavarsit! Nu are afaceri, sta in casa parintilor si isi vede de treaba cu seriozitate. Apropo, stie cineva din judetul acesta de faptul ca domnul Rosu a fost prefect al judetului Giurgiu?
  Vorba lui t, inapoi la scoala!si da, Pacat…

 4. e păcat că acest limbi pe sacou trasate…extrauterin 🙂 în sensul lui Luci Iliescu, au început să inunde şi giurgiu-net.

  După declaraţia lui Tudorică nene cum că alianţa PNL-PSD e „o necesitate”, sper că nu una fiziologică!, a primit şi ghilului lui Ujeniuc dreptul să vorbească aici. Iar acum apare acest buchet de laude nesolicitate la adresa admninistraţiei locale din giurgiu, adică nenea Lucianus este meseriaş!

  Păcat de cei care au făcut acest site….

 5. Radule tata, ca sint mai in virsta, de ce nu te duci tu la curățat, ca ar fi cazul? Nu simți tu un miros? Nu, nu e de la parfum, e de la tricoul de sub parfum… Ști tu ce scriem noi aicea!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.