Odată cu anunţul privind încheierea acordului de constituire a unei alianţe politice între PNL şi PC, a reapărut, ca la un semn, pe piaţa dezbaterilor publice, specia mujahedinului de dreapta. Strânşi de prin cotloane, sculaţi din fotoliile aferente sinecurilor primite în schimbul pupatului de cur august marinăresc, fundamentaliştii proferează, peste tot, acelaşi tip de discurs. Coordonarea mediatică a mesajului de transmis e aproape perfectă. Oamenii n-au idei si  redau cu religiozitate ce li se dictează. În esenţă, propaganda portocalie împrăştie acum următorul  set de idei prin intermediul trompetelor prezente in presa, internet si audiovizual:1. Antonescu întinează iresponsabil nobilele idealuri ale dreptei, se răsucesc Brătienii-n mormânt, ieri s-a dat intransigent cu Muscă şi azi e aliat cu Voiculescu.

2. 2. Consolidarea unei eventuale opoziţii politice anti-Băsescu este, sigur, rodul conspiraţiei mogulilor. PNL a devenit partid de stânga, dar nu vrea să recunoască.
3. Crin e chiulangiu (mai nou, turnător, nu vă spunem de unde ştim, dar noi ştim tot!), Voiculescu e turnător (sau, după caz, securist) şi i-a furat banii lui Ceauşescu.
4. Gâdea, Badea şi Ciutacu vor ţine şi mai mult cu Antonescu, care-i nimic altceva decât o umilă slugă a lui Patriciu şi a mai şi rămas repetent în facultate.
5. Ponta e păpuşa lui Năstase. Care vrea să se răzbune pe Băsescu fiindcă a ajuns la DNA. Şi care nici el nu-i de capul lui, că-l veghează din tablou Iliescu. Care vrea să-i aducă pe ruşi.
6. Băsescu nu e perfect, dar, comparativ cu epigonii care vor să-l înlăture ilegitim, e o lumină. E singurul lider politic curajos în faţa crizei, conştient de falimentul statului social (şi, evident, al stângii), îl reformează cu mici pierderi colaterale.
7. Ratarea obiectivul Schengen şi nivelul scăzut de trai cad în responsabilitatea întregii clase politice, nu doar a puterii actuale. Care se află sub dictatura opoziţiei.

Oricât de legitimă ar fi o anumită idee, repetarea ei nesfârşită în cor, pe principiul nazist că Fuhrerul are întotdeauna dreptate şi trebuie apărat cu orice preţ, nu va convinge vreodată segmentul celor care-l detestă pe Providenţial. Oamenii întregi la cap nu vor crede grija subită a lăutarilor puterii pentru slăbirea Opoziţiei, din simplul motiv că, în politică, e iraţional să te frece grija că rămâi fără adversar. Pentru restul există Cristoiu, Turcescu, Moraru, Cartianu şi punga cu făină, zahăr şi ulei.

2 COMENTARII

  1. nu sunt fan pidilic,din contra dar la cele zise mai sus,intreb si eu,nu dau cu parul,este ceva neadevarat?trist ptr.noi este ca nu ai de unde alege,toti o apa s-un pamint,amin!

  2. De ce este tara saraca ? Dupa 20 de ani mai ai curaj sa vorbesti de banii lui Ceausescu? Rusine, mare rusine.Nu cumva salile de sport de pe la sate sau parcurile de miliarde din catune ale lui Udrea(gainusa pi-dilica),contestata FRUNZA si multe alte asemenea „investitii electorale” au dus tara la dezastru de catre BASESCU & BOC ? FRATI ROMANI TREZITI-VA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.