Av.Basangiac Constantin si primarul Lucian Iliescu merg astazi , luni 10 ianuarie 2010 la capitala pentru a oficia alturi de reprezentanti ai celor doua partide din toata tara alianta ce poarta simbolic numele ACD ( alianta de centru dreapta).

Cel mai tare ma distreza cum trompetele PDL sufera de pe urma acestui mariaj si arunca cu laturi in toate partile si gasesc cate un PSD-ist sau un PNL-ist nemultumit  pe care sa il citeze sau orice alceva prin care sa demonteze constructia politica ce se construieste cu un scop clar: Inlaturarea de la putere a ciumei portocalii!

Pentru ca pasul urmator este Alianta ACD+ PSD !

Cu siguranţă mulţi se întreabă care e totuşi şmecheria cu aceaste dublă alianţă. Întrebarea e cât se poate de legitimă, mai ales că în viitorul apropiat nu se întrevede o mare luptă politică cu vreun rezultat palpabil. E clar că românii nu mai au răbdare şi ar dori ca de ieri preşedintele Traian Băsescu să fi demisionat sau Guvernul Boc să fi devenit istorie. Asta nu se poate acum dacă pornim de la premisa că indiferent de încălcările mai mari sau mai mici ale Constituţiei înfăptuite cu mare atenţie de primul marinar al ţării.

Şi atunci să o luăm cu începutul… E clar că alături de UDMR sau nu fără ţinta noii alianţe sunt alegerile din 2012 (locale şi parlamentare) şi se va continua cu tăvălugul până la prezidenţiale trecând prin europarlamentare. PNL, PC şi PSD au obosit în a aştepta un semn din partea UDMR şi au început construcţia unei soluţii alternative. Nu obţin scorul necesar în parlament acum să îşi îndeplinească obiectivele, dar o vor face la urne în 2014. Dacă între timp UDMR va dori să treacă pârleazul va fi binevenit.
Să mă explic – Bătălia din acest an şi de anul viitor nu va mai da decât în plan secundar în Parlament (moţiuni de cenzură, moţiuni simple şi comisii de anchetă). Opoziţia unită va pune accentul pe consolidarea în teritoriu şi pe dezvoltarea reţelelor locale. Nimeni nu ştie în acest moment ce au în cap cei de la PDL în privinţa modificărilor la Legea electorală şi de aceea strategia va fi una de aşteptare a mişcării adversarului.
Ce e de o importanţă capitală e altceva – PSD a acceptat pentru prima dată că nu poate conduce singur lupta împotriva Coaliţiei PDL-UNPR-UDMR-Minorităţi şi că nici nu se poate pune în fruntea acestei lupte. Cel care conduce acum lupta e Crin Antonescu şi PNL-ul. Prin această strategie PSD se va conserva şi îi va lăsa pe liberali şi conservatori să conducă lupta. Pe hârtie noua alinaţă are undeva în jur de 60%, iar analiştii politici sunt unanimi în a fi de acord că nu se va obtine atât la alegeri, dar scorul va fi de peste 50% ceea ce îl va obliga pe Traian Băsescu să numească premierul dorit de Opoziţie. În caz contrar îl paşte suspendarea. Aşa trebuie citită ieşirea extrem de dură a lui Traian Băsescu la adresa noii alianţe şi împotriva liui Crin Antonescu.
So… preşedintele e disperat nu că îl paşte suspendarea acum… ci că din 2014 va fi captiv la Cotroceni şi va cânta pe muzica pusă de alţii ceea ce dispreţuieşte profund şi o mai mare umilinţă ca asta nu suportă. Iar dacă lucrurile merg ceas aşa cum şi-au propus liderii noii alianţe a Opoziţiei… PDL va fi redus la doar câţiva parlamentari, iar UDMR se va afla în pericolul real de a nu mai prinde Parlamentul.
In ceea ce priveste alianta I.A. ( Iliescu Anton) la Giurgiu, previziunile sunt ca Anton cu o echipa de primari PDL sa treaca pe muteste in PNL-ul condus de Lucian Iliescu iar PDL-ul la Giurgiu sa nu mai ramana nici macar in istorie.

2 COMENTARII

  1. jos ciuma portocalie!sus ciuma rosie!scapam de dracu si dam de frat-su.ps.in opinia mea,toti,dar toti sunt o apa s-un pamint.ajunse felix motanul si chuky antonescu sa ne dicteze politica de urmat.cu ce or fi mai breji decit boc-poloboc,habar nu am.ah…poate ca la fotbal,cea mai buna echipa e aia de nu joaca.votam felix-chuky si cu poanta si o sa curga riuri,riuri de miere.

  2. Am auzit ca Basangiac asta e dat dracu de activ …. o sta Iliescu pasiv la intalnirile cu Basamac asta ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.