So, a fost mai mult decat ne-am asteptat! Mai mult de cincizeci de masini au alimentat cate un litru, doi, sau mai mult si au platit cu monede de cinci sau zece bani.

De remarcat este ca inafara tinerilor ce au avut initiativa au fost si multi oameni veniti din proprie convingere. Doamne respectabile la 40, 50 de ani, domni la varste respectabile s-au alaturat tinerilor, preagatiti cu monede din cele mai mici cu putiinta.

Au inceput la ora 4 P.M. cu o benzinarie goala si inghetata si au incheiat dupa ora 6. P.M. cu tot platoul benizariei  plin cu  masini conduse de oameni nemultumiti de cresterea exagerata a pretului benzinei.

A filmat TVR 1 si in jurnalul de la ora 8 puteti vedea si imagini filmate.

Reusita acestui demers incurajeaza initiatorii sa repete aceasta actiune la o alta benzinarie in saptamanile ce urmeaza, sau, asa cum tot mai multe voci cereau, sa organizeze si un protest in cazul in care Centrala Electro-Termica va opri caldura in tot orasul din cauza proastei gestionari a reletei de distributie a agentului termic.

Giurgiu-net va fi primul care va va tine la curent cu miscarile sociale din Giurgiu si se va alatura oricarei initiative a societatii civile de a protesta pentru drepturile cetatenilor!

Dupa incheierea protestului revin cu relatarea evenimentului. Cred totusi ca, pana atunci, imaginile demonstraza ca actiunea a fost un mare succes! 🙂

24 COMENTARII

 1. Nici o televiziune din Giurgu wolfman, ei au treaba sa compuna ode conducatorului iubit!

 2. Si eu am remarcat, dar cred ca in jurnalul de noapte nu cel de la 8, nici nu avea timp sa ajunga pana la 8!!!

 3. :)) nici nu am stiut cand mia facut poza =)) buei si cred ca urmatorul protest dupa cate am auzit saptamana viitoare cred :D:D:D

 4. Mai titi trompeta, ai un stil inconfundabil in exprimare, nu cumva struguri sunt acri pentru tine de teama ca initiatorii si-au demonstrat forta ?
  picatura cu picatura se umple paharul. Pana la urma se va si schimba ceva. Tara asta te sindromul tau sufera, de carcotasii care stau in casa dar au pareri contra. Vino si stai in frig cu noi daca vrei finalitate !

 5. De dimineata:

  Am alimentat de la Lukoil Daia- 5.03

  Pe str. Luica: Lukoil dupa Piata Resita 4.98(uraaaa!)-
  Lukoil spre Brancoveanu 5.06 (aia sunt bulangii, mereu au avut preturi mai mari fata de alte lukoaile)
  Mol Grand Arena 5.13, Mol IRA 5.13, Lukoil IRA 5.06
  Silflor Move(no name, locali), Popesti Leordeni 5.06

  La Rompetrolul ala cum intri pe Luica de pe Giurgiului n-am fost atent, ca eram beeeaaaat si am lovit 5-10-20`jde masini fara sa vreau 😀

 6. Am o veste pentru voi dinspre Bucuresti, probabil de la cei care au declansat protestul. In zilele de 17,18,si 19 ianuarie se intentioneaza ca nimeni sa nu mai alimenteze de la nici o statie de benzina. Ce ziceti ? Aceasta ar fi o atitudine cu adevarat faina si cu un deosebit impact, o adevarata solidaritate,mai ales ca acum este iarna si nu prea circulam. INCURAJATI O ACTIUNE ADEVARATA SI CU UN IMPACT PUTERNIC. TRECETI LA APLICAREA EI CU TOTII.n HAI PE EI.

 7. “Stop Indiferenţei! Protestul de la benzinării trebuie să continue. Aşa că, români, haideţi să nu ne mai lăsăm călcaţi în picioare de patronii multimiliardari ai industriei petroliere şi să-i facem să vadă ce înseamnă să piardă bani! Fiţi solidari cu noi şi în zilele de 17, 18 şi 19 ianuarie 2011 nu alimentaţi, nu intraţi în nicio benzinărie! Mergem cu mijloacele de transport în comun, cu bicicletele sau pe jos, dar nu mai alimentăm maşinile pentru a nu le mai umple buzunarele.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.