Aşa cum a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina, astăzi, în conferinţă de presă, soarta marelui proiect de reabilitare, modernizare, extindere şi dotare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu este incertă. Este vorba despre un proiect derulat prin Compania Naţională de Investiţii.

Atât Marian Mina, cât şi deputatul PSD Cristina Elena Dinu au lansat un apel către PNL-iştii giurgiuveni, acela de a face demersurile necesare la Guvernul Orban, astfel încât proiectul menţionat să nu fie stopat!

„Fac un apel către cei din PNL Giurgiu, unii adevăraţi liberali, care trăiesc aici şi îi cunoaşte lumea, să facă demersuri la centru pentru ca proiectul prin CNI, privind reabilitarea şi modernizarea Spitalului să nu se oprească!

Sănătatea nu trebuie să aibă culoare politică şi îmi doresc sincer ca cel mai mare şi mai important proiect pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu- de la înfiinţarea acestuia- să meargă mai departe! Ar trebui ca sănătatea să fie prioritate zero pentru oricine ajunge la Putere!”, a declarat Marian Mina.

La rândul său, deşi a declarat că, în opinia sa, niciunul dintre spitalele din Giurgiu, şi nu numai, nu va mai primi fonduri pentru modernizare, în Guvernarea Orban, medicul Elena Dinu a lansat acelaşi apel. „Fac şi eu apel către PNL să continue, pentru Giurgiu, acest proiect, iar cei de la Giurgiu să facă tot ce este necesar pentru ca proiectul prin CNI să continue”, a spus Dinu.

Deputatul social-democrat a vorbit, astăzi, în conferinţă de presă, şi la modul general, despre dezastrul din sistemul sanitar, pe care-l face Guvernul PNL.

„Au tăiat bugetul de la Sănătate cu 22 de procente. Au tăiat şi bugetul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, iar banii pentru spitale sunt cu 40% mai puţini decât în 2019. Cei care lucrează în sistem şi nu numai pot confirma toate realizările Guvernului PSD în acest domeniu”, a spus deputatul giurgiuvean, amintind doar dotările pe care le-au primit cele trei spitale din judeţul nostru.

Astfel, în 2019, au fost alocaţi foarte mulţi bani la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu, cel Orăşenesc Bolintin Vale, respectiv Spitalul de Pneumoftiziologie Izvoru.

„Ministerul Sănătăţii, prin eforturile PSD şi ale noastre, echipei de la Giurgiu, a alocat întreaga sumă pentru fiecare listă de investiţii în parte, pentru 2019. Nu-mi amintesc ca, în istoria SJU Giurgiu, de exemplu, să se mai fi întâmplat aşa ceva vreodată”, a subliniat Elena Dinu.

Astfel, Spitalul Judeţean Giurgiu a primit aproape 12 milioane de lei, bani cu care a achiziţionat tot ce avea pe lista de investiţii pentru 2019. Printre echipamentele cumpărate se numără aparate de radiologie digitale, mamograful, trusă de laparoscopie şi multe altele despre care am scris şi noi la momentul aducerii lor la SJU.

„Cu banii alocaţi de Ministerul Sănătăţii şi cu o confinanţare de la Consiliul Local al oraşului Bolintin Vale, a fost achiziţionată aparatură medicală în valoare de 2,3 milioane de lei. Practic, şi acolo, lista de investiţii a fost realizată în procent de 100%”, a declarat Dinu.

La Spitalul din Bolintin a fost dotată sala de operaţii, dar şi secţia de radiologie, cu tot ce a fost necesar.

Pentru Spitalul din Izvoru, au fost alocate în Guvernarea PSD, pentru 2019, numai pentru dotări, aproape 1,3 milioane de lei. Cu aceşti bani, de asemenea au fost cumpărate echipamentele medicale de care era nevoie.

1 COMENTARIU

  1. […] Aşa cum a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina, astăzi, în conferinţă de presă, soarta marelui proiect de reabilitare, modernizare, extindere şi dotare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu este incertă. Este vorba despre un proiect derulat prin Compania Naţională de Investiţii. Atât Marian Mina, cât şi deputatul PSD Cristina Elena Dinu au lansat […] Sursa: giurgiu-net.ro Articol sursa: Apel către PNL-iştii giurgiuveni: Nu politizaţi Sănătatea! Faceţi demersuri pentru ca proiectu… […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.