Regimul termic va fi în scădere pe durata următoarelor două săptămâni, iar ploile însemnate cantitativ vor fi din ce în ce mai prezente în majoritatea regiunilor, atât în intervalul 19 – 22 septembrie, cât și după 27 septembrie, reiese din estimările Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), valabile pentru perioada 18 septembrie – 1 octombrie.

În Muntenia, primele zile ale intervalului de referință vor fi caracterizate de o vreme mai caldă decât ar fi normal în această perioadă din an, maximele termice urmând a se situa, în medie, între 27 și 30 de grade, iar minimele între 13 și 17 grade.

Ulterior, temperaturile vor scădea, vremea devenind relativ răcoroasă între 21 și 23 septembrie când sunt de așteptat valori mediate regional de 20 — 24 de grade, pe timpul zilei, și 10 — 14 grade noaptea. O creștere de temperatură este estimată din 25 septembrie, astfel că pentru cea de-a doua săptămână valorile să se situeze în jurul sau chiar peste cele normale în această perioadă din an. În intervalele 19 — 22 și 26 — 28 septembrie probabilitatea de ploaie va fi mai mare, iar local pot fi și cantități de apă însemnate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.