Consilierii judeţeni giurgiuveni care au absentat miercuri, 5 august, de la una dintre cele mai importante şedinţe ordinare(ce nici nu s-a mai ţinut din lipsă de cvorum), ar fi făcut asta de „capul lor”, adică ei ar fi ales să nu intre în sală, a declarat, vineri, 7 august, în conferinţă de presă, copreşedintele PNL Giurgiu, Dumitru Beianu.  Dar, într-adevăr, motivul l-ar fi constituit proiectele cu ADI-urile şi înlocuirea lui Beianu din acestea.

Sigur că n-ar recunoaşte nimeni că ar putea impune, prin prisma superiorităţii în cadrul partidului, vreunui coleg să nu-şi mişte picioarele la o atare şedinţă. La fel cum este foarte posibil ca respectivii consilieri, ca să dea bine pe lângă noul co-şef, să stea cuminţi fix „de capul lor”. Oricare dintre variante nu dă bine deloc pentru liberali. Deoarece motivul lipsei lor este unul uşor-speculabil, aproape neimportant pentru cetăţeni, pentru oamenii de rând, indiferent de explicaţii ori motivaţii: apărarea scaunului unui coleg într-o Asociaţie. Zbang.

Aceasta, în condiţiile în care unele proiecte pentru drumuri, sănătate, cultură erau acolo, erau pe ordinea de zi. Asta vor fi reţinut cei care citesc presă scrisă sau se uită la tv. Corect?

În prima variantă(aceea cu o eventuală „recomandare” către consilieri de a nu intra în sală), este aproape evident că Beianu ar fi vrut să-i arate muşchii lui Mustăţea. Nu că nu ar merita acesta din urmă, dar s-a întâmplat cu riscul pierderii din imagine. Cu atât mai mult cu cât Dumitru Beianu a fost preşedintele Consiliului Judeţean şi ştie implicaţiile unor asemenea gesturi, administrativ vorbind. Momentul arătării muşchilor ar fi putut fi superior unor atare alte momente, ca să poată dovedi că armele-s diferite…

În fine. Au scris unii colegi că această „practică” de a „chiuli” de la şedinţe, într-un număr suficient ca respectivele să nu se mai ţină, ar aparţine PSD-iştilor. Incorect. Prima oară când la Giurgiu a fost sabotată o asemenea şedinţă, a fost în vara anului trecut, la Consiliul Local, atunci când consilierii liberali nu au venit. Ulterior, le-au întors gestul ceilalţi, practica a fost mutată şi la Consiliul Judeţean şi uite-aşa, într-un judeţ vai de capul lui, ne prinse „joaca” de felul acesta.

În cea de-a doua variantă(aceea cu decizia personală a consilierilor de a nu se prezenta), iar nu e OK. Dacă tot nu vor ca Beianu să plece din ADI-uri( deşi dragostea asta subită de el „mă surprinde”, că doar până ieri, până la noul co-şef, îl slujeau pe Mustăţea), trebuiau să spună răspicat asta. În şedinţă, în faţa camerelor video. Dar să fie totuşi acolo, să fie acolo pentru cei care i-au ales, pentru proiectele importante. Asta dacă tot vor să arate că pot fi altfel decât cei pe care îi acuză de… fel şi chip.

Şi dacă tot mi-am permis să-mi dau cu părerea, închei cu un fel de sfat, idealistă rămânând, desigur, cu partea a II-a a titlului: „ce ţie nu-ţi place altuia nu-i face!”.

Altfel, nu-i nicio diferenţă!

 Detaşata

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.