Parcul auto al Serviciului Județean de Ambulanță este, în cea mai mare parte a sa, extrem de învechit. Majoritatea autospecialelor sunt deja trecute de 500.000 de kilometri, iar piesele și întreținerea propriu-zise sunt extrem de costisitoare, afirma managerul general al SJA, Gabriela Lupu.

În aceste condiții, sâmbătă, 8 noiembrie, la Cluj va avea loc înmânarea cheilor pentru 51 de ambulanțe noi, achiziționate de Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne. Dintre acestea, două ambulanțe vor ajunge și la Giurgiu.

„Solicitarea inițială, făcută la începutul acestui an, este de opt ambulanțe, două de tip C (ambulanțe dotate, care au echipaj deservit obligatoriu și de medic) și șase de tip B (ambulanțe de intervenție, deservite de asistent și ambulanțier). Ca urmare a numeroaselor noastre intervenții (adrese scrise, drumuri la București), ieri, 5 noiembrie, am primit vestea cea mare: două ambulanțe, nu știm încă ce tip, au fost alocate Serviciului Județean de Ambulanță Giurgiu”, a declarat, pentru giurgiu-acum.ro, managerul SJA, Gabriela Lupu.

În județul nostru funcționează o stație centrală (situată în municipiu), și patru substații (Ghimpați, Clejani, Bolintin Deal și Budeni), deservite de un total de 25 de autospeciale (două de tip C – deservite de medici, în mod obligatoriu, 19 de tip B – deservite de asistenți și ambulanțieri și patru de tip A – destinate transportului de pacienți), și de șase medici cărora li se adaugă alți doi care efectuează gărzi și șase rezidenți pe post.

„Ne-ar bucura dacă una dintre mașinile noi ar fi tip C, pentru că, de ceva timp, stăm cu o ambulanță de acest tip „pe dreapta”, ca urmare a unui accident rutier în care a fost implicată. Cu alte cuvinte, un „C” ar fi un balon de oxigen pentru serviciul nostru”, a mai precizat Gabriela Lupu.

În afara celor două ambulanțe care vor porni sâmbătă spre Giurgiu, Gabriela Lupu speră ca, în cea de-a treia tranșă (care va fi livrată cât de curând), județul nostru să se regăsească, din nou, cu autoturisme noi.

Oana CĂLIN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.