Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă(AJOFM) Giurgiu a organizat, pe 20 mai, de la ora 09.00, Bursa Generală a Locurilor de Muncă. Au fost puse la dipoziţie 347 de locuri de muncă şi s-au prezentat 239 de persoane.

Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei, în ziua bursei, au fost prezenți 23 agenți economici care au oferit 347 locuri de muncă vacante, principalele domenii de activitate în care au fost oferite locuri de muncă vacante fiind: construcții, industria confecțiilor, industria alimentară, servicii, comerț, asigurări, construcții nave, etc.

De asemenea, au participat 239 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, fiind preselectate în vederea susținerii de probe de lucru sau interviuri la sediul firmelor, un număr de 69 persoane.

Au fost încadrate pe loc, fiind emise dispoziții de repartizare, 9 persoane în meseriile: confecționer textile; muncitor necalificat în industria confecțiilor și muncitor necalificat la ambalarea produselor solide și semisolide.

Evenimentul a avut ca obiectiv principal creşterea gradului de ocupare, prin corelarea cererii cu oferta de locuri de muncă, existând posibilitatea interacţiunii directe dintre angajator şi solicitantul locului de muncă. (…) Ca o concluzie a acțiunii de astăzi, putem spune că, deși locurile de muncă vacante oferite de angajatori pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă au fost numeroase și diversificate, interesul manifestat de către persoanele fără loc de muncă din județul Giurgiu a fost foarte scăzut, în comparație cu anii anteriori, iar cei prezenți au fost dezinteresați în a face demersuri la angajatori pentru a se integra pe piața muncii”, se arată în comunicatul de presă al AJOFM Giurgiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.