Pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare a Consiliului Judeţean Giurgiu, miercuri, 20 septembrie, a fost şi un punct privind aprobarea proiectului „C-ART- Alegeţi autenticitatea. Este sigură şi de încredere” şi a cheltuielilor legate de proiect.

Proiectul este finanţat prin Programul Subvenţie a Oficiului Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală iar, în acest sens, CJ Giurgiu doreşte să depună o Cerere de propuneri de proiecte cu obiectiv general: creşterea gradului de conştientizare cu privire la valoarea şi beneficiile proprietăţii intelectuale, precum şi prejudiciile cauzate de încălcările drepturilor de proprietate intelectuală.

Principalul rezultat este „sensibilizarea cetăţenilor UE şi, în special, a grupurilor –ţintă prioritare cum ar fi copiii din instituţiile de învăţământ, generaţia tânără şi cetăţenii tineri, cu vârste între 15 şi 30 de ani, precum şi a factorilor de decizie politică şi a liderilor de opinie cu privire la proprietatea intelectuală şi aspectele legate de aceasta”.

Adică, şi la Giurgiu, se doreşte informarea elevilor, cu vârste cuprinse între 15 şi 18 ani, cu privire la ceea ce reprezintă conceptul de proprietate intelectuală, în primul rând pentru asigurarea premiselor pentru înregistrarea unui grad mai mare de respect faţă de proprietatea intelectuală.

În vederea implementării proiectului, CJ Giurgiu va beneficia de sprijinul tehnico-logistic al Inspectoratului Şcolar Judeţean Giurgiu.

Acum, serios, ce-o fi rău să-i învăţăm pe tinerii noştri din timp acest lucru? Mai ales că ţipă unii(din dreapta) de răsună ţara, pe ici pe colo, atunci când e prins vreunul cu copy-paste la licenţe, masterate etc.

„Parcă” pregătiţi de cu seara, pe… „căprării”, consilierii judeţeni ai PNL şi-au împărţit aşa-zisele justificări în funcţie de pregătire- să zicem-, astfel că, la acest punct a luat cuvântul profesorul Daniela Neagu.

Sper că îi pare rău că a făcut asta.

Doamna Neagu a recunoscut că „proiectul este generos”, dar, „având în vedere rezultatele de la ultimele examene naţionale, n-ar fi fost mai bun un proiect care să îmbunătăţească (pardon!) calitatea învăţământului giurgiuvean”?

Zbang. Adică, ce are una cu alta? Sau de ce nu şi una şi alta ori una înaintea alteia?

I s-a spus că CJ Giurgiu este eligibil doar pe acest segment, dar n-a convins-o nimeni. Nici pe ea, nici pe ceilalţi PNL-işti, setaţi pe „împotrivă” sau „abţinere”.

Aşa că au trosnit un vot negativ(ÎMPOTRIVĂ) şi la acest proiect… Da, mă, dar măcar au zis ceva înainte. E, e cu totul şi cu totul altceva.

Nota pentru ei, giurgiuveni!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.