În această dimineaţă, pe site-ul ANI, a apărut un comunicat de presă în legătură cu acest caz. Vi-l redăm integral.

Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul lui CIOBANU LILIANA, Deputat în Parlamentul României, întrucât, în perioada 20 decembrie 2012 – 24 iunie 2014, a deținut, simultan cu calitatea de deputat, și funcția de administrator al unei societăți comerciale.

CIOBANU LILIANA a încălcat, astfel, dispozițiile art. 82, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „calitatea de […] deputat este incompatibilă cu […] funcția de administrator […] la  […] societățile comerciale”.

Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistată sau reprezentată de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scrisCIOBANU LILIANA nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligațiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit reglementării aplicabile demnității, funcției sau activității respective […]”.

„Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Agenția Națională de Integritate își exercită atribuțiile cu respectarea principiilor legalității, confidențialității, imparțialității, independenței operaționale, celerității, bunei administrări, precum și al dreptului la apărare”.

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.