La debutul şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean Giurgiu, consilierul judeţean PSD avocat Emil Vucă a solicitat conducerii instituţiei să scoată de pe ordinea de zi proiectul privind modificarea organigramei Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului(DGASPC) Giurgiu. Emil Vucă a explicat că, potrivit informaţiilor din spaţiul public, noua organigramă a DGASPC Giurgiu face obiectul unui dosar penal la DNA.

Preşedintele Dumitru Beianu a refuzat solicitarea consilierilor PSD, a afirmat că procedura administrativă „trebuie derulată” şi că „nu are legătură cu ce fac instituţiile statului”( pe această speţă). „Apreciez preocuparea, dar nu sunt de acord cu această amânare”, a zis Beianu.

Consilierul Vucă a subliniat faptul că, exclusiv în baza informaţiilor din spaţiul public, a încercat să îi „ţină deoparte” pe toţi colegii săi consilieri de o eventuală posibilă anchetă.

Proiectul de hotărâre a rămas pe ordinea de zi şi vom reveni cu informaţii.

Noua organigramă a DGASPC Giurgiu face obiectul unui dosar penal, aflat în curs de cercetare. Pentru că, printre documentele solicitate de DNA, săptămâna trecută, de la CJ şi DGASPC Giurgiu, unele vizează inclusiv hotărârile Colegiului Director al DGASPC Giurgiu privind Organigrama cât şi statele de funcţii, dar şi avizele eliberate de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale în acest sens.

Proiectul de hotărâre de astăzi prevede desfiinţarea a 220 de posturi de la DGASPC Giurgiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.