Cei din conducerea Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă(ISU) „Vlaşca” Giurgiu au dat jurnaliştilor locali, într-o conferinţă de presă, joi, 22 ianuarie, informaţii privind bilanţul activităţii pe anul 2014.

La întâlnirea cu presa au participat colonelul Marius Stancu, prim adjunct al ISU, şi purtătorul de cuvânt al Inspectoratului, căpitan Mădălina Boţoroagă.

Anul trecut, pompierii giurgiuveni au intervenit la 4.761 de situaţii de urgenţă, din care aproape 4.000 au fost cazuri asistate de SMURD, ceea ce înseamnă un procent de 84% din totalul intervenţiilor.

În ceea ce priveşte celelalte peste 760 de intervenţii ale pompierilor, cele mai multe- aproape 400- au fost, desigur, incendiile. Din totalul acestora din urmă, 173 au fost incendii de mirişti şi vegetaţie uscată.

De asemenea, în 2014, pompierii de la ISU Giurgiu au intervenit la 55 de cazuri de asistenţă persoane, 19 dintre acestea fiind blocate în locuinţe.

Angajaţii ISU Giurgiu au intervenit la 25 de accidente rutiere, 77 de intervenţii au fost în cazul producerii fenomenelor meteo periculoase- 58 fiind la inundaţii.

Au fost, anul trecut, 25 de asanări muniţie, 3 distrugeri de muniţie, 19 cazuri de salvări de animale, dar au fost şi 8 alarme false, cât şi 78 de deplasări fără intervenţii.

În 2014, numărul intervenţiilor(cu excepţia solicitărilor SMURD) a înregistrat o scădere cu 22,7% faţă de 2013.

Cauzele producerii incendiilor se clasifică astfel: 45,6% – folosirea focului deschis, 16,8 procente – instalaţii electrice defecte şi 7,3% – fumatul

Peste 520 de intervenţii ale ISU Giurgiu au fost la sate, iar 237 în oraşe.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.