Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit într-un automarfar 395 fiole care conțin substanțe dopante cu grad de mare risc, pe care un cetățean bulgar a încercat să le introducă ilegal în țară.

„În data de 16.05.2019, în jurul orei 10.20, la Punctul de Trecere al Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui automarfar înmatriculat în Bulgaria, cetățeanul bulgar T.K., în vârstă de  47 de ani. Acesta efectua un transport de coletărie din Bulgaria, pentru o firmă de curierat din România.

Acţionând în baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport. Astfel, în compartimentul marfă, a fost descoperită o cutie de carton în care se aflau 395 fiole inscripționate Genotropin, care conţin ca substanță activă Somatropin, aceasta făcând parte din lista celor dopante cu grad mare de risc, prevăzute în Legea 104/2008.

La cercetări, șoferul a declarat că este angajatul unei firme de curierat din Bulgaria, transporta coletele si nu avea cunoștință despre conținutul acestora.

În cauză, conform prevederilor legale, a fost dispusă măsura reţinerii produselor dopante în valoare de 217.250 lei, iar cetățeanul bulgar a fost sancționat contravenţional”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră Giurgiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.