O nouă serie voluntari ai programului „Salvator din pasiune” a început, duminică, 19 ianuarie a.c., pregătirea. 14 giurgiuveni s-au înscris în această serie, urmând să fie instruiți în acordarea primului ajutor. Cei care au dorit să se alăture acestui program au vârste cuprinse între 16 și 47 de ani.

În perioada următoare, voluntarii vor parcurge mai multe etape de instruire înainte de a putea participa efectiv în misiune alături de pompierii profesionişti sau de paramedicii SMURD. Pe lângă legislația aplicabilă în domeniul acordării primului ajutor și noțiuni de anatomie, voluntarii vor învăța ce trebuie să facă în cazul unor pacienți cu arsuri, stop cardio-respirator, plăgi, fracturi etc.
De asemenea, voluntarii pot fi implicați în activități precum:

-promovarea campaniilor de conștientizare a populației, derulate la nivel local, prin distribuirea unor materiale informative;

-participarea la activități de instruire și informare preventivă a cetățenilor;

-participarea la evenimente festive, organizate cu prilejul sărbătoririi Zilei Armei.

Cursurile se vor desfășura în week-end și vor fi conduse de coordonatorul SMURD al ISU Giurgiu, precum și de către specialiști în domeniul pregătirii pentru intervenție.
La începutul lunii februarie, la finalul celor 40 de ore de pregătire, aceștia vor susține un examen și vor primi un certificat de voluntariat.
Pentru a putea deveni  volunatari, cei interesați trebuie să prezinte următoarele documente:

a) cerere de înscriere;

b) certificat de cazier judiciar (doar pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani);

c) copie a actului de identitate;

d) aviz psihologic;

e) act doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfăşurare;

f) adeverinţă medicală cu menţiunea „apt pentru efort fizic” sau „apt pentru muncă”.

g) acordul părinţilor/tutorelui legal, doar pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani.

Comunicat de presă ISU Giurgiu

1 COMENTARIU

  1. […] O nouă serie voluntari ai programului „Salvator din pasiune” a început, duminică, 19 ianuarie a.c., pregătirea. 14 giurgiuveni s-au înscris în această serie, urmând să fie instruiți în acordarea primului ajutor. Cei care au dorit să se alăture acestui program au vârste cuprinse între 16 și 47 de ani. În perioada următoare, voluntarii vor parcurge mai […] Sursa: giurgiu-net.ro Articol sursa: 14 giurgiuveni, voluntari ai programului „Salvator din pasiune” […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.