50.000 de petarde au fost descoperite într-un autoturism condus de un tânăr din Giurgiu.

La data de 19.12.2010, ora 21,00, patrula mixtă de siguranţă publică formată din poliţişti şi jandarmi a oprit un autoturism ce se deplasa în municipiul Giurgiu.

În urma controlului efectuat, poliţiştii şi jandarmii au găsit în portbagaj 50.000 de petarde.

Din cercetările şi investigaţiile efectuate de poliţişti a rezultat că petardele aparţineau următoarelor persoane:

  • M. OCTAVIAN, de 26 de ani,
  • M. MARIN ,de 19 ani
  • M. ANGHEL, de 27 de ani
  • M. MARIAN, de 26 de ani,
  • R. RADU, de 26 ani, din Giurgiu.

Persoanele depistate sunt cercetate în stare de libertate pentru comiterea infracţiunii de nerespectarea regimului materialelor explozive.

Reamintim cetăţenilor, că prin modificările aduse legislaţiei în domeniu în anul 2006, prin Legea nr. 406, s-a interzis comercializarea către persoanele fizice a obiectelor artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice din clasele II – IV, T.1, T.2, precum şi a artificiilor din categoria “obiecte zburătoare luminoase” şi a pocnitorilor din clasa I.

Persoanele juridice autorizate în condiţiile legii pot folosi aceste obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice numai în interes propriu şi numai în locurile autorizate.

De asemenea, persoanelor fizice li se interzice confecţionarea, deţinerea, comercializarea, importul, folosirea sau orice altă operaţiune cu obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice din categoriile menţionate.

Obiectele artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice ce pot fi comercializate de către persoanele juridice autorizate către populaţie, din clasa I, trebuie să îndeplinească condiţiile prevăzute în Secţiunea II, art. 5, din Hotărârea Guvernului 536/2002, pentru aprobarea normelor tehnice privind operaţiile cu materii explozive. În această clasă I sunt incluse numai obiectele pirotehnice de distracţie foarte mici, de tipul artificiilor, cu o masă maximă de amestec pirotehnic de trei grame (de exemplu: Steluţe, Lumânări scânteietoare, Jerbe cu scântei, Minifacle, Minisori, Inele de foc, Sateliţi).

Poliţiştii vor desfăşura toate activităţile necesare pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă civică, precum şi pentru prevenirea producerii unor accidente sau pagube materiale pe fondul folosirii necorespunzătoare sau ilegale a obiectelor artizanale.

Conducerea I.P.J.Giurgiu asigură cetăţenii că vor fi dispuse toate măsurile necesare pentru prevenirea şi combaterea, cu fermitate, a comerţului ilegal cu obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice şi a folosirii ilegale a acestora.

COMPARTIMENTUL   PRESĂ  ŞI  RELAŢII PUBLICE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.