Imediat dupa ce am scris textul : In Giurgiu anveloparea blocurilor se face cu forta. Iar cand oamenii se opun se cheama mascatii!, in oficiosul PNL a si aparut un articol intitulat: „Asociatiile de proprietari pot reabilita termic blocurile cu cheltuili reduse” ! Fara sa ne spuna concret cat de reduse, gasim in text o abureala in procente care efectiv nu inseamna nimic:

Prin programul privind reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe, asociaţiile de proprietari au o şansă importantă de a executa astfel de lucrări, plătind mai puţin decât în cazul în care le execută independent. Prin acest program, asociaţiile trebuie să asigure doar 20% din cheltuieli, 50% fiind asigurat din fonduri guvernamentale şi 30% din bugetele locale. Pentru aplicarea unor astfel de proiecte este nevoie însă ca asociaţiile să se mobilizeze şi să ofere garanţia achitării celor 20%, colaborând cu administraţia locală.

În multe cazuri, proprietarii de apartamente s-au dovedit în mod nejustificat refractari la realizarea reabilitării termice în aceste condiţii. Anul acesta, Primăria municipiului a obţinut fonduri pentru reabilitarea a două blocuri şi au existat chiar şi în aceste cazuri neînţelegeri cu unii dintre proprietari, poate şi pentru că aceştia nu au fost informaţi suficient.”

Alooo! Oficiosul ! 20% din mult e tot mult ! Zi in cifre reale ! La un apartament cu doua camere cat are de platit omul? Fii transparent! Zi in cifre! Zi o suma nu un procent! Zi cat a costat anveloparea acestor doua blocuri! Ce cifra este trecuta pe factura!Cat vor avea oamenii de platit pentru acest „bine” facut cu forta? Cat da statul si cat e parandaratul? Asta inseamna informare, nu niste procente care nu insemana nimic!  Iar daca nu au fost informati, vii sa le explici, nu chemi mascatii!

4 COMENTARII

 1. Mie mi-a izolat blocul, acum vreo 2 ani, firma lui Pepi Mustateanu al vostru. Chiar daca nu a dat facturi, pretul a fost decent, lucratura de calitate, totul a fost corect. Chiar eu l-am recomandat fara sa stie si la altii. Cine a fost gospodar a pus pe banii lui, atunci cand erau. Si sa nu ziceti ca amaratii nu aveau, au dat banii si in 2-3 transe, in rate si asa s-au facut scari intregi de bloc. Cel putin blocul meu care are 3 scari are izolat absolut totul, asa ca lasati prostia cu mana intinsa de la stat si cand nu va comvine ceva incepeti sa maraiti si sa strigati ca Iliescu e de vina. NU ma intereseaza niciun partid, nu sunt un smecher cu bani, dar incerc sa vad totul realist.

 2. sunteti total pe din-afara subiectului!
  20% din suma pe care trebuie sa o plateasca un proprietar de apartament cu 3 camere inseamna nici mai mult nici mai putin de 3600 RON!!!!
  30 % PRIMARIA- 6400 ron!!
  50 % guvern- 9000 ron!!
  total 18.000 RON!!!! ATAT COSTA UN APARTAMNET DE REABILITAT!!
  termopan,polistiren, acoperis, subsol….
  daca nu credeti, informati-va mai amanuntit, nu din zvonuri!!!
  de ce credeti ca un bloc in bucuresti se reabiliteaza cu 2 mil euro? eu zic ca Nuti stie de ce!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.