Iarăşi a ajuns judeţul Giurgiu în atenţia întregii ţări şi, din nefericire, nu pentru ceva bun, ci printr-un caz uluitor petrecut la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului(DGASPC) Giurgiu. Jurnaliştii de la DIGI 24 au realizat un reportaj cutremurător despre un angajat acuzat că ar fi lovit mai mulţi copii instituţionalizaţi.

Prima agresiune ar fi avut loc în 2019 când Claudiu Ingeaua a mers într-o altă casă de tip familial decât cea de care avea grijă și ar fi lovit un copil. Cătălin Lupu, directorul suspendat al DGASPC: Am demarat o cercetare disciplinară și totodată am făcut sesizare la Poliție, noi ca instituție. Comisia de disciplină a DGASPC a propus desfacerea contractului de muncă. Până la urmă, s-a ales doar cu salariul micșorat pe trei luni. Dosarul a ajuns la Parchet, iar angajatul DGASPC și-a recunoscut vina în fața procurorilor. Ba, mai mult, a cerut încheierea unui acord de recunoaștere a vinovăției, astfel încât să primească o pedeapsă mai mica”, scriu cei de la DIGI 24.

Conducerea DGASPC s-a schimbat între timp, fiind numită, aşa cum ştiţi, în funcţia de director general Daniela Ruse.

“În vara acestui an, directorul DGASPC Giurgiu este detașat pe o altă funcție în urma unei cercetări disciplinare pe care o consideră neîntemeiată. În locul său, președintele Consiliului Județean Giurgiu, Dumitru Beianu, o numește, tot prin detașare, pe Daniela Ruse, o angajată a Consiliului Județean la Direcția Resurse Umane. După ce își preia noua funcție, aceasta îl promovează pe Claudiu Ingeaua șef al Birolui Administrativ al DGASPC”- DIGI 24

Discuţia dintre reporterul DIGI şi doamna Ruse este… uluitoare. În timp ce Dumitru Beianu zice că sunt prea mulţi angajaţi la DGASPC Giurgiu, Ruse zice că n-are personal. Un fel de: ce să facem, n-avem oameni, sunt buni şi ăştia?!

„Reporter: Dar e șef de servicu, doamnă.
Daniela Ruse: Așa. Ce aș putea să îi fac?
Reporter: E o promovare, cumva.
Daniela Ruse: Este temporară. Ca să văd care este comortamentul unui om, trebuie să văd cum lucrează.
Reporter: Dumneavostră îi studiați comportamentul acum?
Daniela Ruse: Nu, nu, eu am nevoie de oameni, aici nu am personal. Având nevoie de personal, nu cred că s-a întâmplat nimic grav, îi expiră perioada de 60 de zile”.

Este acelasi director despre care, recent, Dumitru Beianu spunea, într-un comunicat transmis presei:

Sincer, fără supărare, dar pentru o asemenea funcţie, la o instituţie care are atâtea probleme, nu ar trebui cineva care să se poată controla emoţional?

Trebuie să urmăriţi tot reportajul, este cutremurător, sunt mărturii ale copiilor care susţin că acest angajat(soţul uneia dintre mâinile drepte ale lui Dumitru Beianu, din CJ Giurgiu) i-ar fi bătut cu biciul!

Îl găsiţi AICI: https://www.digi24.ro/special/statul-la-stat/statul-la-stat-un-angajat-dgaspc-acuzat-ca-ar-fi-lovit-cu-biciul-copiii-de-care-trebuia-sa-aiba-grija-recompensat-cu-o-functie-de-sef-1748431

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.