🟥 #PSD a intrat la guvernare pentru că trebuie să oprim scăderea nivelului de trai și trebuie să stabilizăm situația economică, socială și sanitară din #România! Vom lua toate măsurile promise cetăţenilor, prin fiecare minister condus de social-democraţi: Muncă, Familie, Sănătate, Economie, Agricultură, Finanţe, Apărare Naţională şi Cultură.

📌 MUNCĂ:- Creșterea salariului minim brut pe economie cu 11%, de la 2.300 lei în prezent la 2.550 de la 1 ianuarie 2022.

– Creșterea punctului de pensie cu 10%, de la 1.442 în prezent, la 1.586 lei de la 1 ianuarie 2022

– Creșterea pensiei minime cu 25%, de la 800 de lei în prezent la 1.000 de lei de la 1 ianuarie 2022

– Ajutor suplimentar pentru perioada de iarnă, în funcție de valoarea pensiei, pentru pensionarii a căror pensie este peste valoarea minimă dar sub 1.586 lei.

📌 FAMILIE, TINERET ŞI EGALITATE DE ŞANSE:- Creșterea alocațiilor cu 40% pentru copiii sub 2 ani, de la 427 lei în prezent la 600 lei de la 1 ianuarie 2022.

– Creșterea alocațiilor cu 13,5% pentru copiii între 2 și <18 ani, de la 214 lei în prezent, la 243 lei de la 1 ianuarie 2022.

– A 13-a alocație acordată pentru copiii cu dizabilități și a 13-a indemnizație pentru persoanele adulte cu dizabilități, în luna ianuarie 2022.

– Scăderea Contribuției de asigurări sociale de sănătate din veniturile părinților, în funcție de numărul de copii, până la scutire pentru cei cu cel puțin 3 copii.

– Granturi de 30%, dar nu mai mult de 45.000 euro în urban sau 30.000 euro an rural, din valoarea locuinței noi achiziționate de familiile cu copii sub 15 ani.

📌 SĂNĂTATE:- Medicamente antivirale în farmacii, eliberate pe prescripție medicală, pentru tratarea timpurie a persoanelor infectate cu SARS-CoV-2

– Diagnostic și tratament ambulatoriu cât mai rapid pentru pacienții COVID-19

– Testare extinsă și anchete epidemiologice eficiente pentru restrângerea contaminării

📌 ECONOMIE: – Lansarea programului „Cumpărăm românește” pentru încurajarea achiziției de produse românești și implicit sprijinirea firmelor românești.

– Salvarea firmelor strategice românești, prin infuzie de capital.

– Program de sprijinire a exporturilor pentru reducerea deficitului comercial

📌 AGRICULTURĂ:- Creșterea producției agricole autohtone pentru realizarea siguranței alimentare.

– Absorbția în întregime a fondurilor europene destinate agriculturii ; plata la timp a tuturor categoriilor de subvenții.

– Accelerarea procesului de intabulare și îmbunătățirea legislației privind arendarea și concesionarea terenurilor agricole.

📌 FINANŢE: – Digitalizarea economiei și a plăților obligațiilor fiscale pentru toți contribuabilii

– Reintroducerea stopajului la sursă pentru reducerea birocrației

– Reducerea taxelor pe venituri, prin creșterea deducerilor, pentru persoanele cu venituri mici și cu mulți copii.

📌 TRANSPORTURI:- Finalizarea următoarelor autostrăzi: Transilvania; Sibiu-Pitești; Sebeș -Turda; Lugoj -Deva; centura Capitalei, precum și a drumurilor expres Craiova- Pitești și Brăila Galați și a podului peste Dunăre de la Brăila.

– Finalizarea lucrărilor de modernizare a căii ferate și asigurarea surselor de finanțare pentru demararea de noi lucrări.

– Modernizarea și extinderea rețelei de metrou prin prelungire magistralelor către localitățile din Județul Ilfov

📌 APĂRARE NAŢIONALĂ:- Asigurarea securității naționale prin intensificarea dialogului politico-militar în cadrul NATO și prin consolidarea parteneriatului strategic cu SUA

– Cooptarea industriei româneşti în implementarea planului multianual de înzestrare şi retehnologizare a armatei.

– Recompensarea personalului militar şi civil și îmbunătăţirea programului dedicat protejării drepturilor veteranilor şi rudelor acestora.

📌 CULTURĂ:- Ajutor financiar de stat, dedicat antreprenoriatului din domeniul cultural și acordarea voucherului cultural.

– Cofinanțarea cu 3% din impozitul pe venit a instituțiilor publice de spectacole și concerte din subordinea autorităților locale.

– Schema de ajutor de stat de 250 milioane euro și stimularea investițiilor străine pentru cinematografie.

Preluare postare Facebook deputat Marian Mina- preşedinte PSD Giurgiu

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.