Preşedintele OFSD Giurgiu, deputatul Cristina Elena Dinu a participat, ieri, 22 septembrie, la o dezbatere în Târgovişte. Iată ce a scris parlamentarul social-democrat pe pagina sa de Facebook despre eveniment:

„La invitaţia preşedintelui Consiliului Judeţean #Dâmboviţa, Cornel Ştefan, am avut plăcerea să particip, astăzi, la Târgovişte, la dezbaterea publică „#SĂNĂTATE pentru Dâmboviţa”, alături de colegi parlamentari, membri ai Comisiilor de Sănătate din Senat şi Camera Deputaţilor, #specialişti din domeniul sanitar şi reprezentanţi ai presei locale şi naţionale.Am încercat să fac o scurtă #radiografie, cât mai obiectivă, a situaţiei în care ne aflăm din pricina pandemiei. Am afirmat că gestionarea pandemiei pare marele #eșec al guvernului de dreapta. Dacă, la începutul anului trecut, ne confruntam cu o situație excepțională și erorile puteau fi înțelese, am ajuns în punctul în care nimeni nu mai are nicio scuză. Avem o #campanie publică de vaccinare care nu a reușit să convingă decât un procent foarte mic din populație și care nu a reușit să răspundă la #întrebările legitime ale românilor.

Avem un val 4 care ne ia prin #surprindere și ne prinde exact în punctul în care eram acum un an și jumătate și avem #medici epuizați despre care nimeni nu vorbește.Peste toate acestea, este #criza guvernamentală pe care o trăim de un an și jumătate şi mi se pare incredibil că niște calcule #politice au fost mai presus de siguranța și sănătatea cetățenilor. De la momentul declarării pandemiei, am avut 4 miniștri ai #Sănătății – exact în momentul când sănătatea avea cea mai mare nevoie de stabilitate și coerență.#Haosul legat de măsurile restrictive a dus la o #neîncredere a populației: în existența pandemiei și în siguranța pe care ar trebui să o inspire autoritățile publice. Drept urmare, la nivelul întregii societăți domnește o stare de #neliniște și incertitudine.

Este inacceptabil ca cetățenii să nu aibă o #predictibilitate a activităților lor și o certitudine a faptului că, în cazul în care se îmbolnăvesc, au un loc pentru a fi tratați. #Provocarea majoră în acest moment, din punctul meu de vedere, este creșterea rapidă a numărului de pacienți care au nevoie de îngrijire pe secțiile #ATI și care, din păcate, s-ar putea să nu găsească un loc disponibil. Campania de vaccinare este o altă provocare. În spațiul public există o inflație de informații referitoare la vaccinuri, virus și boală.

E momentul ca #autoritățile competente să gândească o campanie de comunicare coerentă, care să răspundă la temerile și curiozitățile oamenilor și care să ajungă la fiecare #cetățean. După părerea mea, nu aşteptăm valul 4 al pandemiei, ci suntem chiar pe val. Şi, văzând lipsa de preocupare a Guvernului faţă de această nouă provocare, cred că şi de această dată #greul va fi dus tot de autorităţile locale şi judeţene, fără de care n-am fi putut depăşi nici celelalte valuri pandemice. Am felicitat Consiliul Judeţean Dâmboviţa pentru iniţiativă şi pentru #implicarea în tot ceea ce înseamnă #sănătatea oamenilor!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.