Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat că amânarea în Parlament a dosarelor Monica Iacob-Ridzi şi Dan Păsat, ridică semne de întrebare legate de voinţa politică de a lăsa justiţia să-şi facă treaba.

El a atras atenţia că în 2008, atunci când a preluat mandatul, una dintre principalele probleme era întârzierea avizării unor dosare aflate în Parlament, trimise de DNA, transmite Agerpres.

„Ministrul Justiţiei nu poate discuta fondul soluţiilor Parlamentului, dar, în acelaşi timp, cred că este datoria noastră să reamintim faptul că orice ezitare, orice amânare, orice trenare în aceste proceduri ridică semne de întrebare cu privire la voinţa politică de a da curs liber înfăptuirii actului de justiţie”, a explicat Predoiu.

„Eu nu vreau să retrăiesc acele luni când, sistematic, eram întrebat de partenerii europeni de ce dosarele din Parlament nu sunt trimise justiţiei pentru soluţionare”, a transmis Cătălin Predoiu.

El a a subliniat că Ministerul Justiţiei nu critică Parlamentul, însă doreşte să tragă un semnal de alarmă. „Este important ca Parlamentul să proceseze cazurile Ridzi şi Păsat pentru a elimina orice suspiciune privind trenarea procedurilor din motive politice„, precizat ministrul Justiţiei.

www.hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.