Preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Dumitru Beianu, ne-a urecheat, ieri, într-o conferinţă de presă, din pricina articolului cu titlul: „În loc să dea BANII pentru nevoile copiilor şi adulţilor instituţionalizaţi, Beianu îi cheltuieşte cu o firmă PRIVATĂ ca să facă un control la DGASPC Giurgiu. Control efectuat deja de Curtea de Conturi şi ITM”(CITIŢI AICI: http://giurgiu-net.ro/archives/74536)

În materialul respectiv, arătam că sunt plătiţi bani frumoşi(cam jumătate de miliard de lei vechi, potrivit unor surse), din banii giurgiuvenilor, pentru un control pe aceeaşi temă, efectuat deja de Curtea de Conturi. Noi am aflat că verificarea iniţială a Curţii de Conturi nu doar că nu a relevat vreo problemă notabilă la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului(DGASPC) Giurgiu, dar s-a finalizat şi cu felicitări pentru actuala conducere.

Dumitru Beianu spune, în conferinţa de ieri, următoarele:

Auditul de anul trecut, realizat de Curtea de Conturi, a relevat o sumedenie de inadvertenţe, erori în activitatea DGASPC Giurgiu, pe care am toată dispoziţia să le verific, până la nivel de detaliu, în sensul îmbunătăţirii situaţiei şi în sensul stabilirii unor condiţii de lucru acolo care, pe viitor, să ne scutească de asemenea rapoarte întocmite de Curtea de Conturi”.

Bun, ne-am întrebat, evident, ce-or fi aflat cei de la Curte atât de nasol şi n-a mai aflat nimeni, nici măcar presa? Aşa că ne-am interesat şi ce credeţi că vizează „sumedenia de inadvertenţe” despre care vorbeşte Dumitru Beianu? Lipsa solicitării unor informaţii de la o firmă de catering care a avut contract cu DGASPC acum 2 ani. 2 ani!

Adică, nu i s-ar fi cerut societăţii, printre altele, să demonstreze că operatorul economic dispune de toate mijloacele necesare pentru efectuarea serviciului de catering. Problema este că asemenea verificări trebuie făcute de Direcţia de Sănătate Publică şi ITM-ul eventual, că, dacă societatea funcţionează şi nu are ce-i trebuie, nu e vina DGASPC-ului, ci a instituţiilor de mai sus, plus a celorlalte cu atribuţii în control başca sancţionarea aferentă.

Aşa că, domnule preşedinte Beianu, cu tot respectul, care sunt inadvertenţele acelea multe şi atât de îngrijorătoare, încât să mai daţi din bugetul şi-aşa sărac al judeţului vreo 500 de milioane pentru ceva ce s-a verificat deja?

Ne-aţi acuzat de „gogoşi” pe care le dăm giurgiuvenilor, permiteţi-ne să vă întoarcem declaraţia, pentru că, în contextul dat, vi se potriveşte dumneavoastră, se pare, nu nouă:

„Încep să contabilizez gogoşile asta pe care le primesc cei din electoratul PSD(nu mai împărţiţi giurgiuvenii în PSD-işti şi PNL-işti, pentru că sunteţi acolo pentru toţi, n.r.), de la oameni care mă conving că nu au nicio urmă de sinceritate şi nici măcar apreciere pentru cei cărora le pun, în faţa monitoarelor sau a ecranelor telefoanelor, asemenea informaţii”

Foarte frumos! Şi noi continuăm contabilizarea cu pricina.

1 COMENTARIU

  1. […] Preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Dumitru Beianu, ne-a urecheat, ieri, într-o conferinţă de presă, din pricina articolului cu titlul: „În loc să dea BANII pentru nevoile copiilor şi adulţilor instituţionalizaţi, Beianu îi cheltuieşte cu o firmă PRIVATĂ ca să facă un control la DGASPC Giurgiu. Control efectuat deja de Curtea de Conturi şi ITM”(CITIŢI AICI: http://giurgiu-net.ro/archives/74536) […] Sursa: giurgiu-net.ro Articol sursa: Care sunt marile „inadvertenţe” de la DGASPC, invocate de Beianu pentru un nou control, făcut … […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.