Într-o publicaţie locală a apărut, astăzi, un articol în care se dădea aproape sigură închiderea Colegiului „Maiorescu” şi a Liceului „Vianu” din municipiu, din cauza unor îmbolnăviri cu noul coronavirus. Mai mult, în material era precizat că de vină ar fi fost aniversarea fiului deputatului Cristina Elena Dinu, pentru că de acolo s-ar fi îmbolnăvit tinerii depistaţi pozitiv.

Elena Dinu a dat, la rândul său, un comunicat de presă prin intermediul căruia a spus că tinerii respectivi nu au participat la evenimentul de săptămâna trecută.

„În legătură cu informaţia apărută, astăzi, 19 februarie, în presă, privind posibilitatea închiderii unor licee din municipiul Giurgiu din cauza unor elevi care ar fi participat la aniversarea fiului meu, la sfârşitul săptămânii trecute, doresc să fac următoarele precizări:

  1. Persoanele depistate pozitiv la testarea pentru COVID-19, în unele licee din Giurgiu, NU au nicio legătură cu mine şi nu au fost prezente la aniversarea fiului meu.
  2. De asemenea, doresc să menţionez că, la această aniversare, au participat în jur de 50 de tineri, într-o locaţie cu o capacitate de 350 de locuri, conform scenariului verde în care se află Giurgiu”, a transmis Cristina Elena Dinu.

Câteva ore mai târziu, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean(IŞJ) au transmis un comunicat prin care au anunţat că nu se închide niciun liceu, ci vor fi suspendate cursurile cu prezenţa fizică, în doar două clase de la „Maiorescu”.

„Inspectoratul Scolar Județean Giurgiu informeaza asupra deciziei conducerii Colegiului National „Ion Maiorescu” de suspendare a cursurilor cu prezenta fizica a elevilor in unitatea scolara pentru 2 clase de nivel liceal, in conformitate cu prevederile art. 9 din Ordinul comun al Minstrului educatiei si Ministrului sanatatii nr. 3235/2021. Mentionam ca aceasta decizie a fost luata dupa consultarea DSP Giurgiu, in urma confirmarii a doua cazuri de imbolnavire la una dintre clase si a unui caz la cea de a doua clasa.

Cursurile de la cele doua clase de liceu se vor sustine in sistem online, timp de 14 zile, incepand cu 22.02.2021.

Adresam rugamintea parintilor/sustinatorilor legali de a sprijini efortul deosebit pe care il depun unitatile scolare pentru limitarea raspandirii virusului SARS Cov-2 in randul elevilor, prin respectarea normelor de protectie si in afara programului scolar”, transmit cei de la IŞJ Giurgiu.

În plus, reprezentanţii IŞJ au declarat pentru Giurgiu Tribune că cele trei cazuri nu au nicio legătură cu evenimentul din familia deputatului Cristina Elena Dinu.

1 COMENTARIU

  1. […] Într-o publicaţie locală a apărut, astăzi, un articol în care se dădea aproape sigură închiderea Colegiului „Maiorescu” şi a Liceului „Vianu” din municipiu, din cauza unor îmbolnăviri cu noul coronavirus. Mai mult, în material era precizat că de vină ar fi fost aniversarea fiului deputatului Cristina Elena Dinu, pentru că de acolo s-ar fi îmbolnăvit […] Sursa: giurgiu-net.ro Articol sursa: Minciuna are picioare scurte. Nu se închid licee în Giurgiu! […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.