Preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, PNL-istul Dumitru Beianu, s-a apucat, într-o emisiune la Open TV, să deschidă o cutie a Pandorei în cazul unor proiecte europene, câştigate în mandatul său(2008-2012). Beianu, dorind să-i tragă de perciuni pe Vasile Mustăţea şi Marian Mina(succesorii, respectiv predecesorii săi), nu reuşeşte decât să-şi tragă singur vreo două drepte.

„(…)Două proiecte pe care eu le-am lăsat câştigate şi le găsesc nefinalizate, după atâţia ani, şi mai trebuie să dăm vreo 200 de miliarde de lei ca să le terminăm. Şi, dacă nu dăm banii ăştia, dăm înapoi toate zecile de milioane de euro pe care le-am luat ca şi finanţare europeană”, a spus Dumitru Beianu.

Nu a nominalizat proiectele, dar, fără îndoială, este vorba despre cele privind Drumurile Judeţene 603 şi 411.

Faimoasele DJ-uri 603 şi 411 pentru care chiar domnia sa şi-a luat multe înjurături, în ultimii 8 ani, de la giurgiuvenii care locuiesc în comunele străbătute de acestea. Pe demonstrate.

Bun. Ce se preface că nu ştie domnul Beianu este că toată lumea ştie că, dacă, într-adevăr, în mandatul PNL-istului Mustăţea, cele două proiecte au murit încet şi sigur(numai la DJ 411, pe vremea lui Mustăţea, s-au încheiat 17 acte adiţionale), în mandatul social-democratului Marian Mina, acestea au fost deblocate.

Problemele nu au apărut în perioada 2016-2020, ci tocmai atunci au fost soluţionate. Marian Mina a reziliat contractele cu firmele care au câştigat licitaţiile şi care NU au onorat contractele şi a găsit calea să reînceapă lucrările pe cele două DJ-uri.

De altfel, chiar Beianu, câteva fraze mai târziu, admite, într-un fel sau altul, cele de mai sus: (…) „Trebuiau luate nişte decizii. Au fost nişte licitaţii, nu mai ştiu dacă au fost contestate, cred că nu au fost contestate. Cei care au câştigat nu au fost favorizaţi în vreun fel, aşa s-a întâmplat. Numai că, există ataşat la contract un grafic de execuţie, dacă firma respectivă nu respectă acel grafic, sunt decidenţi care zic mai dă-le o şansă, mai semnezi un adiţional, mai prelungeşti sau găseşti clauze care să-ţi permită să reiei procedura. Oricum se câştiga mai mult timp aşa”.

Păi, exact aşa s-a şi întâmplat, dar nu sub „domnie liberală”, ci în mandatul social-democratului Mina.

Deci, despre ce vorbim? Ce rost a avut deschiderea subiectului?

Dacă tot este aşa de viteaz domnul Beianu, de ce n-a amintit şi de proiectul pentru DJ 504, tot din timpuri liberale, pentru care CJ Giurgiu, în mandatul trecut, chiar a dat toţi banii înapoi Uniunii Europene? Milioane de euro.

Şi apoi, cine este, de fapt, vinovat, mai ales pentru proiectul pe DJ 411, aflat de câţiva ani, în cercertare la DNA? Sigur, domnul Beianu va spune că n-a întocmit el documentaţia cu pricina…

Nu e neapărat preocuparea mea să dau lecţii nimănui, dar nu mă aşteptam să găsesc situaţia aceasta”– mai spuse Beianu.

Extraordinar! O fi vreo Justiţie Divină şi, cum e şi normal, trebuie să reparaţi chiar dvs. ceea ce s-a greşit, dacă s-a greşit, în mandatul dvs.

Ştim că era frumos dacă le găseaţi chiar pe toate puse la punct de Mina, tocmai bune de inaugurat, de tăiat panglici, dar, ce să vedeţi, v-a mai rămas şi dvs. cam 2% de lucru!

Mai puţine lamentări şi mai multe fapte, asta vor giurgiuvenii. Spor!

P.S.: Ne întreabă oamenii când încasează odată CJ Giurgiu banii după vânzarea CET? Nu de alta, dar, iată, i-aţi putea folosi pentru cele de mai sus…

1 COMENTARIU

  1. […] Preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, PNL-istul Dumitru Beianu, s-a apucat, într-o emisiune la Open TV, să deschidă o cutie a Pandorei în cazul unor proiecte europene, câştigate în mandatul său(2008-2012). Beianu, dorind să-i tragă de perciuni pe Vasile Mustăţea şi Marian Mina(succesorii, respectiv predecesorii săi), nu reuşeşte decât să-şi tragă singur vreo două drepte. „(…)Două proiecte […] Sursa: giurgiu-net.ro Articol sursa: Dumitru Beianu se trage singur de urechi în cazul a două proiecte europene din primul său mandat […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.