E, ce v-am spus?

Articol incendiar într-un ziar naţional despre giurgiuveanul PNL-ist Bogdan Bratu, directorul DRDP Craiova. Vă prezentăm doar câteva paragrafe şi vă invităm să citiţi întregul articol AICI: https://newsweek.ro/investigatii/foto-video-seful-drumurilor-craiova-scandal-de-hartuire-sexuala-si-chefuri-cu-asfaltatorii-drdp

Bogdan Bratu, șeful Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova, este mai preocupat să construiască punți personale către angajate și afaceriști care concurează pentru banii DRDP decât să se achite de sarcinile de serviciu. Conflictele sale de interese sunt grave.

(…) Directorul Bogdan Bratu e pasionat de mașinile de lux. Dar în declarația lui de avere se regăsesc un Audi, un BMW nu din cele mai noi și chiar un VW Polo, care e o mașină ieftină. Bratu, însă, se afișează în oraș și la muncă cu alte două autoturisme, Mercedes-uri din gama de lux, care nu sunt menționate în declarațiile sale de avere. Unul are numere de înmatriculare de Giurgiu, celălalt – de București. Întrebat de ce acele mașini nu sunt menționate în declarația de avere, directorul Bogdan Bratu a spus că cea cu numere de Giurgiu îi aparține fostei sale soții iar cea cu numere de București îi aparține unui prieten de-al său, dealer auto în București. „Eu am o singură mașină. Mașina cu numere de Giurgiu este a fostei mele soții. Cealaltă este mașina unui prieten. Nu vă pot spune cine este. Nu văd ce legătură are DRDP cu prietenul meu”, a spus Bratu.

Șeful DRDP și-a chemat subordonata într-o cameră de hotel

Scandalurile în care șeful DRDP Craiova este implicat nu au legătură numai cu drumurile și cu autoturismele care circulă pe drumuri. Unele sunt mai lumești. Cum este și cel care o privește pe M.A.S., angajată a DRDP Craiova.

M.A.S. a fost angajată la Secția de Drumuri Târgu Jiu, o subunitate a Direcției Regionale de Drumuri Craiova, în 2018. De angajarea acesteia s-a ocupat personal Ion Tudor, care pe atunci era șeful Secției de Drumuri Târgu Jiu. Între cei doi începuse o idilă cu năbădăi. Între timp, femeia a fost promovată pe funcția de economist în cadrul departamentului Resurse Umana – Salarizare. Dar iubitul femeii nu a fost mulțumit de salariul acesteia și a început să se certe cu Bogdan Bratu.

La o chermeză organizată de șefii de la Drumuri Craiova, a povestit femeia pentru Newsweek România, a avut o discuție telefonică cu Bratu, continuată pe Whatsapp. Din mesajele rămase reiese că femeia i-a comunicat lui Bratu numărul camerei sale, apoi acesta s-a autoinvitat la ea în cameră. Femeia l-a refuzat, apoi Bratu a invitat-o la el în cameră. Se întâmpla la ora 2.38 noaptea. Patru ore mai târziu, Bratu i-a dat un alt mesaj, prin care o chema la el în cameră.

Bratu: „Avea o fustă scurtă. Dacă era o doamnă, venea așa îmbrăcată?”

După ce a fost refuzat, a început teroarea la birou. Femeia a cerut o mărire de salariu în contextual pandemiei de coronavirus, dar a fost refuzată, deși celorlalți colegi li s-au mărit salariile. În plângerea depusă la CNAIR, femeia spune că, pe lângă că a fost hărțuită, a fost amenințată că își va pierde locul de muncă. „Chiar dacă mă sună Orban, nu ți-l voi mări. Ai înțeles? Și poate te dau și afară, dacă vreau”, i-ar fi spus Bratu. Într-o convorbire telefonică, înregistrare ajunsă în posesia Newsweek România, Bratu o înjură birjărește și o etichetează pe subalterna sa „prostituată” și „zdreanță”.

În schimb, Bratu neagă acuzațiile de hărțuire aduse de femeie și aruncă toată vina asupra ei pentru că purta la petrecere o fustă scurtă. „Nu am chemat-o eu la mine în camera. Acolo a fost o petrecere, doamna era singură între 20 de bărbați. Avea o fustă scurtă. Dacă era o doamnă, venea așa îmbrăcată? S-a luat la ceartă cu concubinul ei și i s-a luat o cameră doamnei. A fost un control al Corpului de Control și nu s-a adeverit nimic. Este un raport al Comisiei de etică și un dosar la IPJ Târgu Jiu. De unde reiese hărțuirea din acest mesaj? Poliția va face lumină în acest caz”, spune Bratu.

Șefa CNAIR: „Nu mi se pare normal, a existat o acțiune de control”

Întrebată dacă există cazuri de hărțuire sexuală în cadrul CNAIR, directorul Mariana Ioniță a spus inițial că nu a auzit de așa ceva. Apoi, dintr-o data și adus aminte de două, trei cazuri. „Sincer, eu lucrez pe proiectele mari, pe eficientizarea companiei. A fost o sesizare care a făcut obiectul unui control la Craiova. Nu a fost de hărțuire sexuală, a fost o dispută cu colegii. Chiar dacă sunt director general, eu am niște priorități. Să dau drumul la coridoarele paneuropene și să ne pregătim portofoliul de investiții. Să declanșăm motorul economiei și eficientizarea companiei”, a spus Mariana Ioniță.

Apoi și-a adus aminte că subalterna ei de la Târgu Jiu a venit la sediul CNAIR și i-a arătat mesajele și consideră că nu e normal ceea ce s-a întâmplat. „Evident că nu e normal. Este îngrozitor că în cadrul CNAIR există persoane care au timp de așa ceva. Nu mi se pare normal, a existat o acțiune de control și există un raport de control. Nu eu am coordonat acest control”, a adăugat Ioniță pentru Newsweek România.

Preluare NewsWeek România

1 COMENTARIU

  1. […] E, ce v-am spus? Articol incendiar într-un ziar naţional despre giurgiuveanul PNL-ist Bogdan Bratu, directorul DRDP Craiova. Vă prezentăm doar câteva paragrafe şi vă invităm să citiţi întregul articol AICI: https://newsweek.ro/investigatii/foto-video-seful-drumurilor-craiova-scandal-de-hartuire-sexuala-si-chefuri-cu-asfaltatorii-drdp „Bogdan Bratu, șeful Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova, este mai preocupat să construiască punți personale către angajate și afaceriști care concurează […] Sursa: giurgiu-net.ro Articol sursa: Newsweek: „FOTO & VIDEO Șeful Drumurilor Craiova, scandal de hărțuire sexuală și chefuri … […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.