În afară de măsurile luate cu copy-paste din Programul de Guvernare al PSD, PNL-iştii se pare că s-au inspirat din desene animate sau filme de comedie când au trecut, în documentul intitulat „Reclădirea economică a României, nişte idei absurde.

În speranţa că vor mai creşte măcar un procent în sondaje, după o perioadă dezastruoasă mai ales pentru noi, oamenii de rând, dar şi pentru ei, ca partid, PNL-işti s-au făcut iar de cacao. Nu doar pentru că au suflat şi-n iaurt cu măştile alea purtate în aer liber, başca dovada că au furat idei de la PSD, ci mai ales cu prezentarea unui document care numai „strategie” sau „program de guvernare” nu este.

Este o glumă proastă, menită să le ia ochii românilor înfometaţi, prezentată într-un loc în care aceiaşi români, în 10 vieţi, nu vor avea acces acolo.

Noroc că nu vă mai crede nimeni!

Astfel, avem un fel de struţo-cămilă, o chestie nerealizabilă. Cel puţin, sub guvernarea lor.

Reclădirea asta nu se poate încadra în categoria ”Program de guvernare”!

NU are obiective, nici termene și nici finanțare pe o perioadă determinată a guvernării, având în vedere situația politică actuală, caracterizată de instabilitate politică.

Aberaţia lor NU cuprinde elemente sau măsuri de soluționare a situației de criză pandemică și niciun punct zero de pornire a analizei din cauza prelungrii sine die a restricțiilor și a stării de alertă.

Programul NU se poate încadra nici în categoria „Program de țară”, generat de către Președinția României( de genul ” România educată”), deoarece NU beneficiază de analiza și contribuția unor echipe de experți din cercetare, mediu academic și business, cu caracter de neangajare politică.

Programul PNL-iştilor nu poate fi încadrat nici în categoria „Strategii de dezvoltare”, deoarece ar fi trebuit să aibă un termen de aplicabilitate, extins doar la perioada mandatelor în funcție. Pentru a fi Strategie ar fi trebuit fie lansat în dezbatere publică, să beneficieze de un consens politic pe termen lung și de o trecere prin Parlament.

Un fel de flyer plin cu promisiuni de campanie

„Reclădirea” asta a lor este o simplă listă de „dorințe și deziderate” pe care România le are de mult timp, fără a se concretiza vreun element de garantare a realizării lor.

De „deştepţi” ce sunt, au trecut la majoritatea obiectivelor, ca sursă de finanțare „bugetul”, dar nu există nicio explicație asupra modului cum se va alimenta bugetul, date fiind greutățile știute ale colectării în România ( ultimul loc în UE). Deci, ”bugetul” apare ca fiind o sursă total neconvingătoare.

Baza finanțării o constituie însă fondurile europene, în principal  cele 30 miliarde euro din Programul European de Relansare Economică, dar această sursă este și ea iluzorie, în acest moment.

Pentru a fi operațional, acest Fond are nevoie de acordul tuturor țărilor membre UE, dar deja patru sunt țările care resping ferm propunerea : Austria, Țările de Jos, Danemarca și Suedia. ( „Frugal four”).

Poziția lor este fermă, deoarece ele nu văd de ce beneficiile reformelor lor ar trebui să fie ”repetenții Europei” care nu s-au reformat și nici nu se vor reforma, continuând să aibă întotdeauna probleme în ciuda ajutorului.

La data prezentării Programului PNL, nu există nicio garanție a posibilității reale de finanțare a acestui în timp necesar și la cuantumul cerut

Vorbim, aşadar, despre o atitudine populistă și irealistă de fixare a unor indicatori și indici de mărime. „Mii de km de autostrăzi, sute de spitale, școli, creșe” etc arată lipsă de realism și profesionalism !

Sunt preluate obiective din Programul de guvernare PSD-ALDE, fără a le analiza și updata. Este mai grav decât copy-paste, aşadar.

Iată, dragi români ce vi se serveşte: un nivel de expertiză scăzut, superficialitate și lipsă de responsabilitate plus incapacitate de elaborare și gestionare guvernamentală a unor proiecte de interes național.

Pentru că, fiţi atenţi, programul PNL întărește orientarea guvernării liberale spre sprijinirea din banii publici a marilor companii, chiar dacă, în mod propagandistic, își anunță intnenția de sprijini capitalul românesc și, mai ales IMM-urile.

Viitorul pe care Programul PNL îl proiectează economiei românești se caracterizează prin trecerea acesteia sub puterea exclusivă a capitalului străin și a multinaționalelor.

1 COMENTARIU

  1. […] În afară de măsurile luate cu copy-paste din Programul de Guvernare al PSD, PNL-iştii se pare că s-au inspirat din desene animate sau filme de comedie când au trecut, în documentul intitulat „Reclădirea economică a României, nişte idei absurde. În speranţa că vor mai creşte măcar un procent în sondaje, după o perioadă dezastruoasă mai […] Sursa: giurgiu-net.ro Articol sursa: Ce GLUMĂ PROASTĂ e programul PNL – Preşedinţie: „Reclădirea economică a României”! Vă … […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.