Vă spuneam, săptămâna trecută, că, la sediul APDF Giurgiu, a ajuns Poliţia din cauza unui scandal izbucnit între directorul general Florian Velicu şi colegul său de la Severin, directorul Doru Ruşinaru.

Într-adevăr, nu s-a lăsat cu bătaie, dar cu urlete din partea lui Velicu, da. De unde şi impresia colegilor, probabil, că lucrurile ar fi degenerat. Chiar dacă nu este vorba despre nicio agresiune fizică, situaţia a fost la fel de delicată.

Florian Velicu a prezentat versiunea sa într-un ziar local, dar ne-a scris şi nouă, sub formă de comentarii la postarea noastră, următorul mesaj : „Nu a fost vorba despre nicio bataie, a fost vorba doar despre refuzul unui angajat al APDF-ului de a părăsi biroul directorului general, respectivul fiind cercetat de catre o Comisie Disciplinară, tocmai pentru bruscarea și jignirea unor colegi de la Ag Severin și nu în ultimul rând pentru nerespectarea Deciziilor directorului general! Drept urmare, sursele dumneavoastră habar nu au despre ceea ce s-a întâmplat iar dumneavoastra ați avut drept scop denigrarea directorului general prin promovarea acestui material mincinos!
Este cazul sa va revizuiti aceasta modalitate de lucru!”

Am reuşit să luăm legătura şi cu directorul Doru Ruşinaru care ne-a oferit şi varianta sa. I-am adresat câteva întrebări şi vă invităm să citiţi cu atenţie următorul interviu!

Reporter : Domnule Doru Rușinaru, în spațiul public au apărut declarațiile domnului Florian Velicu, directorul general al CN APDF Giurgiu, potrivit cărora, pe 12 iunie, l-aţi fi agresat, ceea ce l-a determinat să apeleze la serviciul de urgență 112 pentru a vă evacua din sediul companiei. Vă rugăm să ne spuneţi ce s-a întâmplat, de fapt?

„Așa cum susține domnul Velicu Florian, într-un articol publicat în presa giurgiuveană, în data de 10.05.2020, ora 13.20, am primit la agenția Drobeta Turnu Severin, unde îmi desfășor activitatea, o adresă prin care mi se solicită să mă prezint la sediul Companiei CN APDF Giurgiu, în vederea unei cercetări  disciplinare făcute la comandă pentru comportament necorespunzător, prezența fiind obligatorie .  

M-am prezentat în data de 11.06.2020 la sediul Companiei, conform solicitării  directorului general, fapt recunoscut și în presă de dânsul, cu toate că acesta refuzase să  îmi  aprobe referatul de deplasare. În momentul în care m-am prezentat, nu a dorit să mă primească în birou, spunându-mi că nu are ce discuta cu mine.

Ruşinaru: „Mi-a spus că nu îl interesează ce fac cei din CA, că dânşii sunt subordonaţii lui şi că el nu discută decât cu premierul Orban!”

La insistenţele mele, m-a primit în birou și l-am informat despre unele probleme care sunt în Agenția Drobeta Turnu Severin și care pot fi apreciate ca fapte penale săvârșite de către Seful de Agenție, ca urmare a faptului că eu nu mai dețin niciun control asupra activității desfășurate de acesta, pentru a putea să le preîntâmpin. Această stare de fapt s-a creat din cauză  că directorul general nu îmi mai dă voie să-mi execut sarcinile de serviciu conform fișei de post, acesta colaborând direct cu Seful de Agenție.

 Menționez că, după ce i-am prezentat documente care dovedeau afirmațiile mele și care erau semnate și de dânsul, s-a enervat și m-a jignit, amenințându-mă că mă dă afară. I-am spus că mă adresez Consiliului de Administrație pentru a-l informa asupra comportamentului dumnealui și mi-a răspuns că nu îl interesază de CA pentu că dânșii fac ce zice el, sunt subordonații lui iar el  nu discută decât cu premierul Orban .

       La sfârșitul discuției i-am prezentat ordinul de deplasare cu numărul 68 emis în data de 10.06.2020 pentru a fi vizat și a refuzat să-l semneze, spunându-mi că îl va semna a doua zi, timp în care eu să mă gândesc la plângerea penală pe care am făcut-o împotriva dânsului, pentru nerespectarea unei hotărâri judecătorești ,cu privire la  stabilitatea locului de muncă.

R: Din descrierea dumneavoastră rezultă că, după prima întâlnire de la sediul APDF, nu existau premise pentru declanșarea unui conflict. Ce s-a întâmplat ulterior?

 „A doua zi, în data de 12.06.2020, înainte de a merge  la comisia de cercetare disciplinară, m-am prezentat la directorul general unde am discutat despre  unele probleme cu privire la reorganizarea compartimentului comercial din cadrul Agenției Drobeta Tr Severin.

După aceasta, i-am înmânat ordinul de deplasare să îl vizeze, acesta întrebându-mă dacă m-am gândit să-mi retrag plângerea penală. Răspunsul meu a fost că nu sunt de acord cu această propunere. După această discuție, a chemat două doamne din Companie în biroul dânsului, pe care le-a întrebat dacă semnază ordinul de deplasare, iar  una dintre doamne i-a spus să nu semneze după care au plecat, în birou rămânâd numai eu cu dânsul.

L-am întrebat de ce propune desfiintarea postului de Director Coordonator, în condițiile  în care există o hotărâre judecătorască prin care se recunoaște obligația pe care o are de a-mi asigura stabilitatea locului de muncă. Mi – a comunicat ca el nu vorbeste de acest lucru întrucât organigrama propusa de el va fi aprobată de membrii Consiliului de Administratie, ei fiind direct raspunzatori si să raspundă.  A mai întrebat  încă  o dată dacă renunț la plăngere și i-am răspuns că nu, moment în care s-a enervat foarte rău  și mi-a  aruncat delegația pe jos zicându-mi :” Ieși afară din biroul meu, nesimțitule ! », iar eu i-am spus că nu este biroul lui, ci este al Companiei. Apoi m-a ameninţat că sună la Poliție, ceea ce a și făcut.

R : Aţi mai întâlnit, în cariera dumneavoastră, o asemenea atitudine la un coleg ?

    ‘’Sunt director coordonator și am în subordinea mea două agenții care cuprind 18 porturi cu întindere de la Baziași la Cernavodă. Eu sunt primul angajat al acestei Companii și sunt director din anul 1991 în cadrul APDF .

    În această perioadă, m-am ocupat  de bunul mers al Companiei, fiind devotat acesteia, nu cum susține domnul Velicu Florian în presă că am distrus Compania.

        Principalele realizări ale mele sunt coordonarea directă a relizării a  trei porturi noi la Tr – Severin Port Pasageri, Port Comercial, Port Agabaritice și  două Gări Fluviale Orsova și Moldova Veche. Am coordonat trei proiecte europene pentru reabilitarea portului Calafat. Am adus investitori care au construit Punctul de trecere Bechet, urmărind construirea noului Punct de Trecere. Cu eforturi  mari, am introdus taxe în portul Bechet și Calafat, încasând peste un milion lei net din cele două porturi, iar în prezent se încasează numerar 350.000 de lei lunar, bani cu care supravețuiește Compania.  Am făcut investiții și reparații de cheuri și pereuri.  În perioada de 30 de ani, nu am avut nici-o abatere disciplinară cu privire la activitatea mea

Consider că de când a venit în Companie, domnul Velicu Florian, numit director general fără concurs, nu a făcut altceva decăt să mă denigreze în presă, hărțuindu-mă în permanență atât pe mine căt și pe soția mea.

După aceste episoade triste și zbuciumate, problemele mele cardiace s-au agravat, ceea ce a necesitat internarea mea în spitalul de Urgență Timișoara

Velicu nu vrea să recunoască certificatele medicale

 Acest domn director general nu dorește să-mi recunoscă certificatele medicale însoțite de biletele de ieșire din spital. Domnul Velicu Florian mi-a comunicat că aceste certificate medicale sunt false, iar referatele medicale care au fost date de către medicii de specialitate nu sunt reale, făcându-le sezizări telefonice cât și înscris pentru a fi verificați. Acesta este domnul Florian Velicu care conduce o Companie Națională după bunul său plac și, îl citez, :  ‘’ AȘA VREAU EU, ȘI NUMAI EU PUN ÎNTREBĂRI , AȚI ÎNȚELES ?’’ O parte din probleme le-am expus și membrilor din Consilului de Administrație și Adunării Generale a Acționarilor precum și Ministrului Transporturilor”.

1 COMENTARIU

  1. […] Vă spuneam, săptămâna trecută, că, la sediul APDF Giurgiu, a ajuns Poliţia din cauza unui scandal izbucnit între directorul general Florian Velicu şi colegul său de la Severin, directorul Doru Ruşinaru. Într-adevăr, nu s-a lăsat cu bătaie, dar cu urlete din partea lui Velicu, da. De unde şi impresia colegilor, probabil, că lucrurile ar fi […] Sursa: giurgiu-net.ro Articol sursa: Informaţii incendiare despre scandalul de la APDF Giurgiu. Directorul Ruşinaru, despre Velicu: „… […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.