Preşedintele PSD Giurgiu, senatorul Niculae Bădălău, a postat pe pagina sa de Facebook, un mesaj referitor la plecarea a mii de români, în Germania, la cules de sparanghel. Senatorul social-democrat critică dur Guvernul pentru că, în loc să găsească soluţii pentru ca românii să muncească aici, îi pun în pericol, trimiţându-i într-o ţară grav afectată de coronavirus.

Redăm integral mesajul lui Niculae Bădălău:

„Operațiunea „Sparanghelul”. Noi nu putem merge la biserică, voi puteţi să ne vindeţi?!

Asistăm, zilele acestea, la un circ mediatic imposibil de înţeles sau de acceptat!  Mii de români pleacă la muncă în Germania. Unii se înghesuie pe aeroporturi, alţii vor să scape de barajele Poliţiei şi traversează câmpurile, pe jos. Pe de altă parte, zeci de autobuze pline cu români au trecut pe şoselele ţării, fără să fie oprite de vreun filtru. Nu ne spune nimeni dacă aceşti oameni au fost sau nu testaţi. Nici în aeroporturi, nu am văzut să fi fost vreun poliţist sau jandarm care să le spună că trebuie să respecte măcar distanţa! Dacă imaginile nu ar fi fost făcute publice de presă, nimeni n-ar fi ştiut nimic.

Şi apoi, ceea ce mi se pare la fel de grav este că nu i-a întrebat nimeni dacă vin din izolare sau din carantină, dacă au fost în spital şi au ieşit de acolo. Absolut nimeni nu spune nimic.

Românii care au plecat sunt, într-adevăr, dornici să muncească, tot respectul pentru ei, dar de ce trebuia să îi trimită Guvernul în Germania?

De ce? Când ştim bine că fermierii noştri se confruntă cu lipsa forţei de muncă. Guvernul putea să-i ajute pe agricultori, ca aceştia, la rândul lor, să îşi poată permite angajarea românilor. Mai ales acum, mai ales când agricultura este unica noastră şansă de a salva economia!

Asta este politica guvernamentală „de dreapta” cu care se lăudau ei?

Ne trimitem oamenii afară, să muncească pentru alţii? Aşa îi respectă guvernanţii pe cei care pleacă, dar şi pe cei care rămân în ţară?

Şi apoi, cine sunt acei angajatori străini care au primit atâţia oameni? Cine le oferă suport, din ce zonă politică vine suportul acesta? Pentru că nicio ţară nu şi-ar fi permis să facă ceea ce s-a întâmplat la noi. Cine sunt aceia din spatele firmelor respective şi de unde un aşa puternic sprijin guvernamental? Mai ales că vorbim despre zboruri într-o ţară aflată în zona roşie! Zboruri care sunt interzise printr-o ordonanţă militară!

Cum să trimitem oamenii noştri să rezolve problemele economice ale Germaniei, să le culeagă germanilor sparanghelul?

De ce nu s-au găsit soluţii în ţară pentru muncitorii noştri? De ce Guvernul nu i-a ajutat să rămână aici, să îşi câştige traiul, dar şi să îşi poată ţine în siguranţă familiile lor? I-au îndemnat să urce în autobuze sau avioane şi să rişte absolut totul, atât viaţa lor, cât şi viaţa familiilor lor.

Doamna ministru a Muncii a verificat aceste contracte? A verificat dacă aceşti oameni au asigurare medicală?

Dacă ei se îmbolnăvesc acolo, statul german îi va trata sau îi va trimite acasă? Pun pariu că vom trimite noi alte avioane ca să îi luăm înapoi şi să îi ţinem în carantină, să le dăm cazare şi masă gratuite!

Pentru ce toate acestea? Pentru că, altfel, rămâne Germania cu sparanghelul necules?

Întreaga lume, nu doar Uniunea Europeană, spune că ar trebui să reducem mobilitatea şi ni se spune zilnic să stăm în casă, pentru a stopa extindrea infectării cu COVID-19.

Guvernul Orban şi firmele respective sacrifică totul pentru bani?

Pe noi nu ne lasă să mergem la Biserică, în noaptea de Înviere, să aprindem o lumânare la mormintele celor dragi. Nu mai avem voie să participăm la înmormântări şi nici măcar să mergem în vizită la bunicii noştri, de Paşte. Dar ei îşi permit să adune mii de oameni în acelaşi loc, ca pe nişte sardine, şi să îi trimită la muncă în altă ţară, încălcând, astfel, absolut toate regulile impuse nouă?

Aşa că, dragi români, staţi în casă, nu mergeţi de Paşte la biserică, nu mergeţi în vizită la cei dragi, pentru că pleacă alţii să culeagă sparanghelul nemţesc.

Domnule Orban, în ţară au rămas oameni care sacrifică totul, sunt medici, poliţişti, jandarmi, pompieri, noi toţi ceilalţi. Unii sunt în carantină, la locul de muncă, sunt nevoiţi să stea departe de cei dragi săptămâni bune, alţii au pierdut deja un membru drag al familiei. Domnule premier, lor ce le spui? Ce le transmiţi?

Să se spele pe mâini şi să-şi plăteasacă amenzile luate pentru că s-au dus să-şi cumpere o pâine?

Să vă fie ruşine pentru că vă bateţi joc de ţara asta, pentru interesele voastre străine, financiare şi politice!

1 COMENTARIU

  1. […] Preşedintele PSD Giurgiu, senatorul Niculae Bădălău, a postat pe pagina sa de Facebook, un mesaj referitor la plecarea a mii de români, în Germania, la cules de sparanghel. Senatorul social-democrat critică dur Guvernul pentru că, în loc să găsească soluţii pentru ca românii să muncească aici, îi pun în pericol, trimiţându-i într-o ţară grav afectată […] Sursa: giurgiu-net.ro Articol sursa: Senatorul Niculae Bădălău: „Operațiunea „Sparanghelul”. Noi nu putem merge la biserică, v… […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.